Šport > Nogomet
25 ogledov

Torres prepričan: "Pod Benítezom boljši"

Benitez Chelsea Corinthians klubsko SP svetovno prvenstvo finale trening EPA
Rafael Benítez je potreboval kar štiri tekme, da je na klopi Chelseaja ob protestih nezadovoljnih navijačev dočakal svojo prvo zmago po prihodu v London. Po četrtkovi uvrstitvi v finale svetovnega klubskega prvenstva se zdi, da so modri dokončno sprejeli španskega trenerja.

Zmaga proti mehiškemu Monterreyu na svetovnem klubskem prvenstvu je bila že tretja zaporedna za Rafaela Beníteza po prihodu k Chelseaju, kjer so ga po hitri odslovitvi lanskega junaka Roberta Di Mattea navijači pričakali vse prej kot odprtih rok.

Od 12 zadetkov pod Benítezom jih je kar pet zabil njegov rojak Fernando Torres, čigar forma je po prihodu njegovega nekdanjega trenerja pri Liverpoolu v strmem vzponu. Torres je zadel tudi na četrtkovi tekmi polfinala klubskega SP in modrim pomagal do lahke zmage (3:1).

"Kot ekipa smo se izboljšali pod Benítezom," je novinarjem v Jokohami dejal Torres. "Bolj smo kompaktni in težje nam je zabiti gol. Mislim, da smo boljši v vseh pogledih."

Še vedno vzkliki: "Samo en je Di Matteo!"

Medtem Benítez še naprej noče prevzeti zaslug za preporod Torresa, izkušeni vezist Frank Lampard pa je navijače Chelseaja pozval, naj bodo še naprej potrpežljivi z novim trenerjem in njegovimi metodami.

Beníteza so na Stamford Bridgeu pričakali z žvižgi, potem ko ga je lastnik kluba Roman Abramovič pripeljal namesto odstavljenega ljubljenca navijačev Di Mattea. Lampard, ki bi se v kratkem lahko poslovil od londonskega kluba, pravi, da si Benítez zasluži priložnost.

"Seveda vemo, da je vzdušje drugačno," je o žvižgih dejal angleški reprezentant. "Mogoče to ne pomaga preveč. Ampak kot igralci se moramo osredotočiti na našo igro, ne glede na vse. Navijači so Chelsea. To je Chelsea. Treba je spoštovati njihove občutke. Treba je spoštovati Di Mattea in ob istem času tudi Rafo (Beníteza, op. a.), ki bo poskušal opraviti najboljše delo pri Chelseaju."

Benítez tudi daleč od Londona nima miru, saj so navijači Chelseaja tudi v Jokohami v 17. minuti začeli vzklikati ponarodelo geslo "Samo en je Di Matteo", preden je gol še v isti minuti zabil Juan Mata in vsaj malce utišal negodovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.