Šport > Nogomet
16 ogledov

Torres se muči, Carroll pa že zabija

Andy Carroll gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
1/23
Žurnal24 main
Arsenal je v nedeljo odgovorili na sobotni izziv Man. Uniteda, ki je premagal Fulham. Liverpool je na zadnji tekmi kola s 3:0 premagal Manchester City. Prva ligaška zadetka za klub je zabil Andy Carroll.

Na dan, ko je Arsenal postal deseti klub z neangleškim lastnikom v Premier League, je "ameriški" Liverpool premagal "arabski" Manchester City in pri vodilnih v klubu spet obudil apetite po Ligi prvakov. S premiernima ligaškima zadetkoma je blestel angleški reprezentant Andy Carroll, enkrat pa je zadel še Nizozemec Dirk Kuyt. Carroll je tako na navdušenje Anfielda prehitel njihovega nekdanjega ljubljenca Fernanda Torresa, ki po prestopu k Chelseaju še vedno čaka na prvi zadetek. Katastrofalen večer za City je dopolnila poškodba Cárlosa Téveza v prvem polčasu, zaradi katere bo skorajda zagotovo izpustil sobotni derbi v pokalu FA proti Manchester Unitedu. Smo že omenili, da je prvič za Liverpool igral mladi branilec John Flanagan in ostal brez resnega dela? Berite dalje.

Carroll je v navezavi z Luisom Suárezom hitro pokazal, da lahko Anfield v prihodnosti pričakuje plodno angleško-urugvajsko sodelovanje. Že po nekaj minutah je lepo zaustavil dolgo žogo in jo nastavil Suárezu, ki se je prvič zapletel, drugič pa bi po skorajda identični akciji kmalu premagal Joea Harta, a je angleški reprezentančni vratar s fantastično obrambo žogo odbil v vratnico. Nič pa ni Hart mogel storiti v 13. minuti, ko se je optimističen strel Raula Meirelesa srečno odbil na pot Carrollu, visokorasli napadalec pa je z neubranljivim strelom z dobrih 20 metrov zatresel mrežo za svoj premierni ligaški gol.

Stvari so se hitro še poslabšale za City, ko je Tévez predčasno zapustil igro zaradi poškodbe in odšel direktno v slačilnico. Zamenjal ga je Mario Balotelli, ki pa razen ene priložnosti po strelu Aleksandra Kolarova skupaj z nezainteresiranim Edinom Džekom ni pretil. Redsi so tekmo v svojo korist prelomili z dvema goloma v razmaku ene minute, ko je po nesrečnemu izbijanju Citizensov najprej natančno meril  Kuyt, Carroll pa je že v naslednjem napadu odločno napadal žogo po predložku z leve, preskočil Kolarova in zabil za 3:0.

Sladke mandarine za topničarje
Potem ko se Andrej Aršavin in Robin Van Persie nista najbolje znašla pred vrati domačega čuvaja mreže Richarda Kingsona, pa je vlogo napadalca prevzel vezist Abou Diaby. Ta je po šolski akciji in podaji Van Persieja v 18. minuti tekme iz protinapada zadel za vodstvo topničarjev. Na 2:0 pa je le tri minute kasneje kar branilec Emmanuel Eboue. Ta je po lepi podaji Jacka Wilsherea s pravo bombo ukanil vratarja mandarin. Te so se pobrale v drugem polčasu, ko so v sedmi minuti nadaljevanja preko Garyja Taylorja-Fletcherja znižale na 1:2. Domače navijače je 15 minut pred koncem tekme ohladil Robin Van Persie, ki je povišal na 3:1. Naj povemo še, da je za Arsenal tekmo branil "povratnik" 41-letni Jens Lehmann.

United zanesljivo odpravil Fulham
Manchester United je tudi brez kaznovanega prvega zvezdnika Wayna Rooneyja brez težav prišel do nove zmage v Premier League. Rdeči vragi so v varnem zavetju svojega Old Trafford v 32. kolu z 2:0 premagali Fulham in drugouvrščenemu Arsenalu pobegnili že za deset točk. Topničarji bodo svojo tekmo 32. kola odigrali v nedeljo, ko bodo gostovali pri Blackpoolu.

Varovanci Alexa Fergusona so večino dela proti Fulhamu opravili že v prvem polčasu. Za prvo eksplozijo navdušenja v "teatru sanj" je že v 12. minuti z zadetkom iz bližine poskrbel prvi strelec angleškega prvenstva Bolgar Dimitar Berbatov, čeprav bi sodnik zaradi domnevnega prepovedanega položaja zadetek lahko tudi razveljavil. Dvajset minut kasneje je prednost podvojil Antonio Vlaencia in s tem tudi postavil končni izid. Pri obeh zadetkih je večino dela opravil Portugalec Nani.

Tottenham je na domačem igrišču s 3:2 odpravil Stoke City in se s tem vsaj malce odkupil navijačem za visok poraz na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Real Madridu. Pri spursih je bil še posebej razpoložen osmoljenec srečanja proti kraljevemu klubu Peter Crouch, ki se je dvakrat vpisal med strelce. Zanimivo, da je vseh pet zadetkov padlo že v prvem polčasu. Uspešni so bili tudi nogometaši Chelsea in s tem pritisnili na Manchester City na tretjem mestu. Za zmago londonskih modrih proti zadnjeuvrščenemu Wiganu je v 67. minuti zadel Florent Malouda.

Lestvica:
1. Man. United 69 točk
2. Arsenal 62 (-1)
3. Chelsea 58 (-1)
4. Man. City 56
5. Tottenham 53 (-1)
6. Liverpool 48
...
18. West Ham 32
19. Wolverhampton 32
20. Wigan 31
 

Angleška liga, 32. kolo:

Wolverhampton Wanderers : Everton 0:3 (0:3)
Beckford (21), Phil Neville (39), Biljaletdinov (45) 

Bolton Wanderers : West Ham 3:0 (2:0)
Sturridge (14, 51), Lee (20)

Blackburn Rovers : Birmingham City 1:1 (0:1)
Hoilett (45); Bowyer (32) 

Tottenham Hotspur : Stoke City 3:2 (3:2)
Crouch (11, 34), Modrić (18); Etherington (27), Jones (41)

Sunderland : West Bromwich Albion 2:3 (2:1)
Shorey (10/ag), Bardsley (31); Odemwingie (28), Mulumbu (54), Scharner (72)

Manchester United : Fulham 2:0 (2:0)
Berbatov (12), Valencia (32)

Chelsea : Wigan Athletic 1:0 (0:0)
Malouda (67)

Blackpool : Arsenal 1:3 (0:2)
Taylor-Fletcher (52); Diaby (18), Eboue (21), Van Persie (76)

Aston Villa : Newcastle United 1:0 (1:0)
Collins (24)

Liverpool : Manchester City 3:0 (3:0)
Carroll (13, 35), Kuyt (34)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.