Šport > Nogomet
4191 ogledov

Totalen kaos v Italiji, prizori nasilja šokirajo

huligan ogenj Epa
Navijaško nasilje se je v Neaplju nadaljevalo tudi po tekmi lige prvakov med domačo ekipo in gostujočim Eintrachtom.

Nasilje nogometnih navijačev se je v Neaplju nadaljevalo tudi po sredini tekmi lige prvakov med Napolijem in Eintrachtom iz Frankfurta, na katero so imeli nemški navijači prepoved ogleda. Kot je sporočila italijanska tiskovna agencija ANSA, so se ultrasi Napolija spopadli s policijo tudi po tekmi, ko so skušali priti do hotela gostujočih navijačev.

Tekma se je sicer končala z zmago Napolija s 3:0, s čimer je italijanska ekipa le potrdila prednost 2:0 s prve tekme in uvrstitev v četrtfinale lige prvakov.

V Neaplju je bilo pred tekmo pravzaprav glavno vprašanje gostujočih navijačev, ki so jim italijanske oblasti prepovedale vstop na stadion, niso pa mogle preprečiti njihovega prihoda v mesto in spopadov s policijo.

Že popoldne so se navijači Frankfurta in Neaplja zapletli v silovite spopade s policijo v središču mesta, navijači obeh strani so napadli policiste z mizami, s stoli in pirotehničnimi sredstvi ter zažgali najmanj en policijski avto.

 | Avtor: Epa Epa

Navijaško nasilje se je nadaljevalo tudi po tekmi, ko so domači navijači skušali priti do hotela navijačev Frankfurta. Ti so se želeli vkrcati na mestni avtobus, poroča ANSA.

Ultrasi Napolija so sprožili pirotehniko in obmetavali policiste s kamni ter se spopadli z velikim policijskim kontingentom v bližini hotela na območju, kjer je bila nastanjena frankfurtska ekipa. Policija je našla tudi tri steklenice piva, predelane v molotovke, poroča ANSA.

Lokalna policija je sporočila, da je odvzela prostost trem nemškim in pet italijanskim navijačem. Po navedbah Alessandra Giuliana, odgovornega za javno varnost v Neaplju, je bilo v nasilju v sredo zvečer ranjenih šest policistov.

Policija ta čas še identificira 470 nemških navijačev, ki so ostali v mestu, in brska po slikah, da bi ugotovila, kdo je odgovoren za izgrede, je povedal na novinarski konferenci.

Neredi v Neaplju Foto Šport Noro, kaj se dogaja? Letijo stoli, gorijo avtomobili, policija situacije ne obvladuje

 | Avtor: Epa Epa
Trener Napolija Luciano Spalletti je pozval domače navijače, naj ne uničijo zgodovinskega podviga, saj se je Napoli prvič uvrstil v četrtfinale lige prvakov.

"Ker smo dosegli zgodovinski mejnik in so naši navijači zelo veseli, ne pokvarimo tega z razgrajanjem po mestu, raje se veselimo in pojdimo proslavljat, pustimo provokacije ob strani," je dejal Spalletti v intervjuju takoj po tekmi.

"Prizori uničenja našega zgodovinskega mestnega jedra so nesprejemljivi," je dejal neapeljski župan Gaetano Manfredi: "Najostreje obsojamo ta dejanja odgovornih zanje, ne glede na to, s katere strani izvirajo."

Po navedbah italijanske agencije je bilo za vzdrževanje reda in miru okoli tekme napotenih 800 varnostnih sil.

Aleksander Čeferin Uefa Šport Čeferin se je opravičil: "Naredili smo napako"

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je pred tem dejal, da klubi v prihodnje ne bi smeli gostiti evropskih tekem na svojem stadionu, če gostujočim navijačem ne bodo dovolili obiska. Italijanske oblasti so namreč navijačem Frankfurta prepovedale obisk tekme, kar pa ni preprečilo navijaškega nasilja.

 | Avtor: Profimedia Izgredniki so za seboj pustili pravo opustošenje. Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 13:48 16.marec 2023.

    To je vse posledica korone,vojne v ukraini...!!!