Šport > Nogomet
2068 ogledov

Totalna vojna med Prosinečkim in Olimpijo, letele so hude obtožbe

Robert Prosinečki Twitter NK Olimpija
Legendarni hrvaški strateg Robert Prosinečki je na novinarski konferenci v Ljubljani obračunal z nekdanjim delodajalcem. Še pred tem so se spet oglasili iz Olimpije, kjer bivšemu trenerju očitajo nešportno življenje.

Zdaj že nekdanji trener slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije, Hrvat Robert Prosinečki, je na novinarski konferenci v Ljubljani obelodanil svojo plat zgodbe, ki se je končala z odhodoma njega in športnega direktorja Mladena Rudonje iz kluba ob očitkih o neprimernem delovanju. Hrvat je dejal, da z večjimi prevaranti še ni sodeloval.

Robert Prosinečki Kaos pri Olimpiji Šport Olimpija šest dni pred Evropo odpustila trenerja in športnega direktorja

Robert Prosinečki | Avtor: Twitter NK Olimpija Twitter NK Olimpija
"Sem sem prišel, da klub vrnemo tja, kjer je nekoč že bil. Moram reči, da nisem še nikoli deloval z večjimi lažnivci in prevaranti, pa sem že ogromno let v tem poslu kot igralec in kot trener. To je dno dna, nimajo nobenega spoštovanja do nikogar," je dejal Prosinečki in poudaril, da so smešne obtožbe, da sta z Rudonjo želela prodati klub. "Absurdno je, kako so oni vodili klub," je pripomnil glede predsednika Adama Deliusa, podpredsednika Christiana Dollingerja ter poslovnega direktorja Igorja Barišića.

Predvsem slednji je bil pri mnogih navijačih Olimpije trn v peti, zaradi česar naj bi ga Delius tudi odpustil, a je namesto tega "nagnal" Rudonjo in Prosinečkega. "Niti Alfred Hitchcock ne more narediti česa takšnega. Delius nas je povabil na sestanek in nam dejal, da bo Barišić odšel iz kluba in da nadaljujemo delo, češ da rabi podporo vseh nas," je povedal Hrvat, a dodal: "Spodaj na papirju, ki ga je prinesel Delius, pa je pisalo, da če Barišić odide, dobimo vsi odpoved."

Mladen Rudonja Počilo v Olimpiji Šport Iz Olimpije razkrili, zakaj so nagnali Rudonjo, sledi še kazenska ovadba?

Mladen Rudonja | Avtor: Profimedia Profimedia
Na novinarski konferenci je bil tudi obtoženi "prodaje kluba za hrbtom predsednika in izdajanja zaupnih informacij" Rudonja, ki je dejal, da ljudje v klubu nimajo pravega odnosa do kluba in navijačev. "Gospoda predsednika sem na enem od redkih sestankov vprašal, če rabimo kakršno koli pomoč, ker uprave kluba enostavno ni. Ne čutijo dogajanja okoli kluba, ne čutijo navijačev. V vseh pogledih, tudi finančnem, smo nazadovali. Zato sem predsednika vprašal, če potrebuje kakšnega partnerja, ki bi pri tem pomagal. Vse je evidentirano, vse ima na Whatsappu, on je pač to prekinil. Ne morem pa jaz kluba prodati, niti Robi ga ne more in to je vse, kar lahko povem glede tega," je dejal Rudonja.

Olimpija: "Prosinečki noče biti vzor in ne sledi klubski filozofiji"

Že pred napovedano novinarsko konferenco Prosinečkega, pa so se znova oglasili iz Olimpije in ga obtožili nešportnega življenja. "Robert Prosinečki je bil v preteklosti vrhunski nogometaš, danes pa živi svoje življenje, kot ga je vajen! Noče biti vzor igralcem in slediti klubski filozofiji in vrednotam. Po tem, ko je klub napovedal njegov odhod z mesta trenerja, je v javnost iz ure v uro prihajalo vedno več nevzdržnih trditev in floskul. Nihče pa ne ve, da je na pripravah trenerski štab večkrat (skoraj vsak dan) kartal do 4. ure zjutraj z alkoholom in cigaretami," so zapisali pri Olimpiji in dodali, da je ob tem kot trener neodgovorno prestavljal ali celo odpovedoval načrtovane treninge.

Adam Delius Olimpija Ljubljana | Avtor: Twitter Twitter

"Nazadnje je trening brez posveta s predsednikom ali direktorjem kluba odpovedal dva dni pred koncem priprav. Z naše perspektive bi bila vsa ta dejstva zadosten razlog za razhod s trenerjem, ki tako deluje v prvoligaški ekipi. Želimo pa pustiti preteklost in pozitivno gledati v prihodnost! Danes, v soboto 2. julija 2022, se je predsednik Adam Delius dogovoril z novim trenerjem, ki ima dovolj izkušenj v Evropi in je vrednotno usmerjen. Trenerja in njegovo ekipo bo klub javnosti predstavil v ponedeljek zjutraj," so zaključili pri Olimpiji in dodali, da bosta odslej vse poslovne odnose v klubu neposredno nadzorovala Delius in Dollinger.

Kot kaže, pa to vodstvo nima podpore navijačev, skupina članov Green Dragons je Prosinečkega z novinarske konference pospremila z vzkliki: "Veliki Žuti!"

 
Komentarjev 1
  • radovednica 08:13 03.julij 2022.

    Dejstvo je, da se tale zavaljeni, na izgled vse kaj drugega kot športni hrvatar, bolj kot ne, hvalisa. Rezultatov nobenih, pripeljal je pol Hrvaške podpovprečnih "no-name" igralcev, pa še bi jih želel. Olimpija še nikoli ni bila tako slaba, sam ...prikaži več pa je vzgled lahko le "pijanskemu društvu" Lijepa naša. Podobno velja tudi za "mudonjo" Rudonjo, ki nikoli niti igralec na kakšnem nivoju ni bil, je pa pokvarjeni primorski hrvatar.