Šport > Nogomet
45 ogledov

Tottenham kupil Sahaja, prodal Pavljučenka

Žurnal24 main
Zadnji dan prestopnega roka ni prinesel kakšne "bombe". Večji klubi so po večini mirovali. Omeniti velja, da je Tottenham napravil menjavo v napadu: odšel je Roman Pavljučenko (Lokomotiva), prišel pa Louis Saha (Everton).

Zimski prestopni rok so najbolje izkoristili angleški klubi. Ob izteku 31. januarja so na Otoku poskrbeli še za tri odmevnejše prestope; Fulham je okrepil ruski napadalec Pavel Pogrebnjak, londonski Tottenham je sklenil dogovor s 33-letnim Francozom Louisom Sahajem in obenem poslal Romana Pavljučenka nazaj v Rusijo.

Fulham je za zdaj z 28-letnim Pogrebnjakom, dosedanjim članom nemškega Stuttgarta, sklenil polletno pogodbo. Sporazum z Rusom pa je omogočil selitev Bobbyja Zamore, ki bo dres Fulhama v naslednjih dveh sezonah zamenjal za barve ekipe Queens Park Rangers. Slednji je le nekaj ur pred tem že privabil Francoza Djibrila Cisseja.

Rojak slednjega Louis Saha pa se iz Evertona seli v London k Tottenhamu. Trener Londončanov Harry Redknapp verjame v 33-letnega napadalca, čeprav se letos z le dvema zadetkoma še ni izkazal. Pri Tottenhamu pa so končali sodelovanje z ruskim napadalcem Romanom Pavljučenkom, ki je v klub prišel leta 2008 iz moskovskega Spartaka. Zdaj je Pavljučenko po 113 tekmah in 42 golih za Londončane znova na poti v Rusijo, le da bo kariero nadaljeval pri Lokomotivi, prestop je bil vreden osem milijonov funtov.

Kot posojen igralec pa bo k Manchester Cityju prispel perujski vezist David Pizarro. Po 13 letih v Italiji, nazadnje je bil član Rome, kjer pa letos ni dobil veliko priložnosti za igro, se seli na Otok k nekdanjemu trenerju Robertu Manciniju, s katerim sta sodelovala pred petimi leti pri Interju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.