Šport > Nogomet
72 ogledov

Tožilec spremenil kazen za Messija

lionel messi EPA
Davčni grešnik Lionel Messi naj bi namesto 21-mesečne zaporne kazni plačal 252.000 evrov, poročajo španski mediji.

Španski tožilec je v primeru Lionela Messija pripravljen razveljaviti 21-mesečno zaporno kazen, če bo zvezdnik Barcelone poravnal znesek v višini dobre četrt milijona evrov.

Messija in njegovega očeta Jorgeja Horacia so obsodili julija lani, vendar je bilo že takrat jasno, da kazni ne bosta prestajala za zapahi, saj v skladu s špansko sodno prakso ni običajno, da bi za prve prestopke pri manj kot dvoletni zaporni kazni obsojenci za nenasilna kazniva dejanja šli v zapor.

Messija in njegovega očeta Jorgeja, ki skrbi za sinove finančne zadeve od otroštva, je sodišče v Barceloni spoznalo za kriva utaje davkov v Španiji v višini 4,16 milijona evrov.

Sodišče je pritrdilo obtožbam tožilstva, da sta oče in njegov zvezdniški sin v davčnih oazah, v Belizeju in Urugvaju, želela prikriti dohodke od marketinške uporabe igralčeve podobe (image rights) med letoma 2007 in 2009.

Vrhovno špansko sodišče je maja zavrnilo Messijevo pritožbo in potrdilo kazen za nogometaša, njegovemu očetu pa je kazen znižalo na 15 mesecev. 

Argentinski reprezentant bo s plačilom 252.000 evrov opral svoje ime, saj se bo zaporna kazen črtala iz njegove kartoteke. Enako velja za njegovega očeta, ki bo moral plačati 180.000 evrov.

Komentarjev 1
  • kmetek 12:50 23.junij 2017.

    sramotna....je mastna podkupnina padla pa se vse reši.zanimivo, da bi navadni človek odsedel 100%