Šport > Nogomet
59 ogledov

Trajkovski zapustil Domžale

Dejan Trajkovski FC Twente
Dejan Trajkovski je novi član nizozemskega prvoligaša.

FC Twente je v svoje vrste zvabil Dejana Trajkovskega. Ta bo imel v tej sezoni status posojenega nogometaša Domžal, Nizozemci pa imajo po tej sezoni pravico za odkup 24-letnega levega bočnega branilca.

"Skoraj 15 let sem igral za Maribor, lani pa sem se preselil v Domžale, v 18 mesecih sem odigral skorak 50 tekem. Želim si uspeti tudi tu. Prvi vtisi so dobri, gre za dober klub, za odlični stadion in odlične navijače. Rad se vključujem v napad, imam precejšnjo hitrost, vselej se s predložki trudim najti napadalce. Veselim se igranja na stadionu De Grolsch Veste, želim si čim več minut, želim biti pomemben član prvega moštva," je po podpisu sodelovanja z Nizozemci dejal Trajkovski.

"Izjemno smo zadovoljni s prihodom Dejana. Z njim dobivamo dodatne izkušnje na levem boku. To smo vsekakor potrebovali," pa je dejal športni direktor Twenteja Jan van Halst.

"Twente je že nekaj časa podrobno spremljal Dejana. Po nekaj poizkusih smo le našli skupni jezik in se uspeli dogovoriti. V kolikor ne bo nepričakovanih zapletov, bo Dejan kmalu registriran na Nizozemskem," je skorajda zaključen dogovor med kluboma potrdil športni direktor Matej Oražem in dodal: "Za Dejana je to idealna priložnost, da nadaljuje strm vzpon kariere, ki se je začel ob prihodu v naš klub. Po dogovoru bo eno leto najprej igral kot posojen igralec, nato pa ga imajo Nizozemci možnost odkupiti. Obenem smo se dogovorili tudi za podaljšanje pogodbe, v kolikor bi se Dejan vrnil."

Twente je doslej enkrat osvojil nizozemsko prvenstvi (2009/10), trikrat pa je bil pokalni zmagovalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.