Šport > Nogomet
142 ogledov

Trener vodil tekmo Lige prvakov, kljub temu da je sumil, da ima korono!

Gian Piero Gasperini Epa
Iličićev trener je razkril, da je prebolel novi koronavirus, s katerim je bil okužen že tekom tekem Lige prvakov.

Trener italijanskega nogometnega moštva Atalante Gian Piero Gasperini je v intervjuju za Gazzetto dello Sport razkril, da je prebolel novi koronavirus. Strateg slovenskega reprezentanta Josipa Iličića se je z virusom SARS-CoV-2 okužil pred povratno tekmo lige prvakov z Valencio, ki je bila v Španiji odigrana 10. marca.

V četrtfinale je na krilih sijajnega Iličića, ki je dosegel vse štiri zadetke ob zmagi s 4:3, napredovala Atalanta, novi koronavirus pa je že takrat kot senca visel nad obračunom italijanskega in španskega predstavnika.

josip iličić | Avtor: Profimedia Profimedia

Po Evropi se je covid-19 nezadržno širil, Gasperini pa je razkril, da je njegove simptome kazal že pred povratnim dvobojem. "Slabo sem se počutil dan pred tekmo v Valencii. Na dan obračuna je bilo še precej huje. Če pogledate fotografije, lahko vidite, da nisem bil zdrav."

Dodal je, da v naslednjih dveh dneh ob povratku v Bergamo ni mogel zaspati, čez dan pa se je boril še s tesnobo. Bergamo, kjer domuje Atalanta, je bil namreč eno najhuje prizadetih območij pandemije novega koronavirusa v Italiji.

"Vsaki dve minuti so mimo z glasnimi sirenami švigala reševalna vozila. Slišati je bilo kot vojno območje. Zvečer sem si predstavljal, kaj bi bilo, če bi me odpeljali v bolnišnico. Dejal sem si, da to ne sme biti način, kako grem s tega sveta, saj imam še veliko pred sabo," je razložil Gasperini.

Gian Piero Gasperini | Avtor: Epa Epa

Med prebolevanjem bolezni je izgubil tudi čut za okus, kar je eden od simptomov covida-19. "Po zmagi mi je priznani kuhar, ki navija za Atalanto, podaril nekaj hrane in šampanjec, okusil pa sem ga, kot da gre za vodo," je dejal Gasperini, ki je bolezen hitro prebolel, strah pred širjenjem virusa pa je ostal še nekaj časa.

Tri tedne je ostal v Bergamu, preden se je vrnil v Torino k družini. Sprva ob znakih bolezni ni opravil brisa, kasneje pa so ob krvni preiskavi testi pokazali, da je razvil protitelesa, ki kažejo na predhodno okužbo z novim koronavirusom.

Gasperini je v drugem delu intervjuja za rožnati italijanski časnik spregovoril tudi o Iličiću in njegovi predanosti na treningih. Na vprašanje, ali lahko starejši igralci kot je slovenski reprezentant in argentinski napadalni vezist Alejandro Gomez zdržijo naporen ritem nadaljevanja prvenstva, je odgovoril pritrdilno.

"Gomez lahko igra tri tekme zapored, Iličić pa se 'ubija' na treningih. Ampak ne po moji zaslugi. Z igranjem smo namreč morali prekiniti ravno v času, ko smo bili v najboljši formi. Zdaj imamo vse za izgubiti, saj ne bomo imeli podpore svojih navijačev proti ligaškim rivalom," je dejal Gasperini in pohvalil veliko željo 32-letnega slovenskega virtuoza.

Josip Iličić | Avtor: Epa Epa

Iličić je v tej sezoni v ligi prvakov dosegel pet zadetkov na sedmih tekmah, v državnem prvenstvu pa je na 21 tekmah zabil 15 golov ob osmih podajah.

Atalanta bo, kot preostali klubi v Italiji, sezono v serie A predvidoma nadaljevala 20. junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice