Šport > Nogomet
60 ogledov

Trenerju velikana grozijo hude sankcije

arsene wenger tunel arsenal
1/5
Profimedias
Trener Arsenala Arsene Wenger je na tekmi Premier League odrinil četrtega sodnika, zato mu grozi kazen Angleške nogometne zveze (FA).

Dramatično tekmo 22. kroga angleške Premier League med Arsenalom in Burnleyjem je začinil trener londonskega kluba Arsene Wenger, ki je pred zadnjim sodniškim piskom moral zapustiti igrišče.

Topničarji, ki s Tottenhamom in Liverpoolom tekmujejo za drugo mesto v ligi, so povedli v 59. minuti z golom Shkodrana Mustafija, gostom pa se je priložnost za izenačenje ponudila v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko je glavni delivec pravice Jonathan Moss pokazal na belo točko. Trener Arsenala je po tej sodniški izključitvi izgubil živce in si prislužil izključitev, nato pa je še odrinil četrtega sodnika Anthonyja Taylorja, ki ga je želel prepričati, naj vendarle zapusti zelenico oziroma odide globje v tunel.

Z enajstih metrov je bil za Burnley natančen Andre Gray, za končni izid pa je po še eni dosojeni najstrožji kazni v 98. minuti tekme poskrbel Alexis Sánchez

Zanikal, nato ponudil opravičilo

Arsenal je vknjižil tri točke in se na lestvici zavihtel na drugo mesto, kjer ima osem točk zaostanka za vodilnim Chelseajem. Upoštevajoč končni izid, je bil Wengerjev izpad povsem nepotreben, česar se zaveda tudi francoski strateg, ki mu kljub opravičilu grozi kazen krovne nogometne organizacije.

''Mislil sem, da bom lahko gledal iz tunela. Obžalujem vse, kar se je zgodilo. Moral bi biti tiho in oditi domov. Opravičujem se. Nič takega ni bilo. Rekel sem nekaj, kar v nogometu slišimo vsak dan. V devetih primerih od desetih nisi izključen. Če sem bil, sem pač bil. Moral bi ostati tiho. Celo tekmo sem bil miren, v zadnjih dveh, treh minutah pa ... Bolje, da ne govorim o tem,'' je povedal francoski strateg in dodal, da se po tekmi ni pogovarjal s četrtim sodnikom.

Wenger je sicer po koncu srečanja trdil, da se Taylorja ni dotaknil. ''Ne, ne, ne,'' je odvrnil enemu od britanskih novinarjev. Kasneje je svojo zgodbo spremenil. 

Graeme Souness, strokovni komentator Sky Sports, meni, da so njegova dejanja neopravičljiva. ''Tega pač ne moreš početi. Več kot očitno ni šel v tunel in četrti sodnik ga je prosil, naj odide. Dvignil je roke in ga odrinil. Varnostnik mu je naredil uslugo, da je posegel vmes,'' je dejal nekdanji škotski nogometaš. 

Keith Hackett, nekdanji vodja združenja sodnikov Premier League, je pozval k najmanj šestim tekmam prepovedi. ''Zavoljo vseh sodnikov na vseh nivojih tekmovanja. Če položiš roko na sodnika, moraš plačati visoko kazen. Ena ali dve tekmi prepovedi preprosto ni dovolj,'' je dejal Hackett.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.