Šport > Nogomet
6281 ogledov

Tretjeligaš izločil najbogatejši klub na svetu

Joshua Windass Profimedia
Veliko presenečenje v tretjem krogu FA pokala.

Newcastle United je neuradno najbogatejši klub na svetu, saj za njim stoji denar izjemno premožne kraljeve družine iz Savdske Arabije, predvsem zloglasnega princa in kraljevega naslednika Mohammeda bin Salmana, ki ga med drugim obtožujejo brutalnega mučenja nasprotnikov, odstranitve tekmecev za prestol, umora znanega novinarja Džamala Hašokdžija, povzročitve humanitarne krize v Jemnu...  Vse zgoraj naštete reči niso zaustavile prodaje Newcastla, ki se je ob vložku Savdijcev, prihodu trenerja Eddieja Howa in nekaterih nogometašev začel strmo vzpenjati in je po dobrem letu z dna Premier League prilezel do trenutno tretjega mesta, zaostaja le za Arsenalom in Manchester Cityjem.  

A tokrat se je Srakam pripetil prvi večji spodrsljaj. V tretjem krogu FA pokala, gre za najstarejše nogometno tekmovanje na svetu, je Newcastle namreč moral priznati premoč tretjeligašu Sheffield Wednesdayu. Po prvem polčasu brez zadetkov je bil v drugem dvakrat natančen Joshua Windass, ki je v 66. minuti poskrbel za presenetljivih 2:0.

Joshua Windass | Avtor: Profimedia Profimedia

Brazilski reprezentant Bruno Guimaraes je razliko zmanjšal že tri minute kasneje, vendar do konca tekme Newcastle ni uspel izenačiti. 

Na preostalih tekmah je v premierligaškem obračunu Southampton v gosteh izločil Crystal Palace z 2:1, West Ham United z 1:0 Brentford, član elitne lige Bournemoith pa je prav tako doma z 2:4 klonil proti Burnleyju. Liverpool je gostil Wolverhampton, končalo se je z 2:2, čez 10 dni bo tako sledil nov obračun, tokrat na stadionu Wolvesov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.