Šport > Nogomet
882 ogledov

Po enajstmetrovkah še tretji šok za Londončane

Liverpool Epa
Liverpool je po strelih z bele pike premagal Chelsea in osvojil najstarejšo nogometno lovoriko na svetu.

Nogometaši Liverpoola so osvojili še drugi angleški pokal. Po ligaškem so dobili tudi pokal angleške zveze (FA), obakrat pa so pri tem v finalu premagali istega tekmeca, londonski Chelsea. In obakrat na isti način, po enajstmetrovkah, potem ko sta se redni del in podaljšek končala brez zadetkov.

Liverpoolčani, tokrat so po strelih z bele pike zmagali s 6:5, imajo še vedno možnosti, da v sezoni osvojijo štiri lovorike, poleg obeh pokalov še prvenstvo in ligo prvakov. Pokal FA pa so osvojili osmič in se po številu naslov izenačili s Tottenhamom in Chelseajem. S štirinajstimi naslovi je najuspešnejši Arsenal, 12 jih ima Manchester United.

Chelsea je sicer postal prvi klub, ki je trikrat zapored izgubil v finalu. Leta 2020 ga je premagal Arsenal (2:1), lani Leicester City (1:0).

Tekmeca sta po pričakovanju pokazala izvrsten nogomet, oba pa sta imela svoja obdobja in priložnosti. Pri Chelseaju sta jih zapravljala predvsem Christian Pulišić in Marcos Alonso, slednji je zadel tudi prečko. Na drugi strani sta ovir vrat zatresla Andrew Robertson in Luis Diaz, Kolumbijec je bil daleč najnevarnejši v svoji ekipi, zapravil je še kar nekaj priložnosti. Izbran je bil sicer za igralca tekme.

Pri strelih z bele pike sta bila pri Chelseaju neuspešna Cesar Azpilicueta, ki je zadel vratnico, in Mason Mount, slednjemu je Alisson Becker ubranil strel v sedmi seriji enajstmetrovk.

Mason Mount | Avtor: Epa Epa


Nato je zmagoviti zadetek za Liverpool dosegel Grk Kostas Tsimikas. Liverpool je sicer že prej imel priložnost, da bi zmagal, a je vratar Chelseaja Edouard Mendy dobil senegalski dvoboj, zaustavil je namreč poizkus Sadia Maneja v peti seriji. 

Že v prvem polčasu se je poškodoval in moral iz igre najboljši strelec Liverpoola Mohamed Salah, kar zagotovo povzroča skrbi trenju Jürgenu Kloppu pred zadnjima tekmama prvenstva in finalom lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice