Šport > Nogomet
19 ogledov

Tridnevno žalovanje v Egiptu

egipt stadion neredi Reuters
"Moje misli so pri družinah tistih, ki so izgubili življenja v tem večeru," je po izbruhu nasilja in kar 74 smrtnih žrtvah na nogometni tekmi v Egiptu dejal predsednik Fife Sepp Blatter.

Po nogometni tekmi v egiptovskem Port Saidu je v sredo prišlo do neredov, ki so terjali, po zadnjih informacijah, 74 življenj, najmanj tisoč ljudi pa je ranjenih. Do nasilja je prišlo po zmagi ekipe Al Masri nad Al Ahlijem, ko so domači navijači po zadnjem sodniškem žvižgu stekli na igrišče ter na nasprotnike začeli metati kamenje, steklenice in molotovke. Neredi naj ne bi bili povezani s političnim dogajanjem v Egiptu, policisti na stadionu pa so le stali in opazovali, kako izgredniki lovijo drug drugega ter se obmetavajo z različnimi predmeti. Vodja vojaškega vrhovnega sveta Husein Tantavi je razglasil tridnevno žalovanje, ki bo trajalo od četrtka do sobote.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je dogodek označil za "črn dan nogometa", ki se ne bi smel nikoli zgoditi: "Zelo sem bil šokiran in žalosten, ko sem izvedel, da je veliko število nogometnih privržencev izgubilo življenje ali pa so ranjeni. Moje misli so pri družinah tistih, ki so izgubili življenja v tem večeru." O nasilju so v sredo poročali še iz Kaira, kjer je med polčasom na tekmi med ekipama Zamalek in Ismaili izbruhnil požar, zaradi česar so morali odpovedati tekmo. Gasilcem je požar uspelo spraviti pod nadzor, o smrtnih žrtvah ali poškodovanih pa ne poročajo.

"Naše misli in molitve so pri tistih, ki so izgubili svoje ljubljene v nogometni katastrofi v Egiptu," je na Twitterju zapisal avstralski reprezentant in igralec Evertona Tim Cahill. "Globoko me je pretreslo, ko sem slišal za obračune v Egiptu. To je žalosten dan za nogomet," pa je zapisal Vincent Kompany iz Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.