Šport > Nogomet
402 ogledov

Tudi NK Maribor so obiskali kriminalisti

Ljudski vrt NK Maribor Profimedia
Večer: Kriminalisti iskali dokaze o poslovni škodi NK Maribor.

Kriminalisti so v četrtek na območju Policijskih uprav Maribor, Celje, Kranj in Koper v več hišnih preiskavah iskali dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Del preiskave domnevne finančne malverzacije je tudi Nogometni klub Maribor, poroča Večer.

Mariborska policijska uprava je za časnik potrdila, da so kriminalisti v četrtek izvajali operativne aktivnosti s področja preiskovanja gospodarske kriminalitete in na podlagi sodnih odredb opravili štiri hišne preiskave poslovnih prostorov.

"Predkazenski postopek poteka zoper šest osumljenih, pridržanih oseb ni," so pojasnili na policijski upravi.

Del preiskave domnevne finančne malverzacije je tudi Nogometni klub (NK) Maribor, piše Večer. V klubu so jim potrdili obisk kriminalistov, ki so jih obvestili, da poteka predkazenski postopek tudi zoper klub. Policiji so predali zahtevano dokumentacijo, "iz katere je razvidno, da smo v celoti nakazovali določene zneske v skladu s predhodno sklenjenimi pogodbami in izdanimi računi," so za Večer odgovorili v NK Maribor.

Kriminalisti naj bi zahtevali pogodbe o transakcijah kluba v letih 2019 in 2020.

Odredba se sicer nanaša na sum o povzročitvi poslovne škode klubu, med osumljenimi pa so odgovorne osebe pravnih oseb, ki so v predkazenskem postopku, je izvedel Večer. Poslovni direktor Bojan Ban pa je za časnik dejal, da so prepričani, da bodo izročeni dokumenti ovrgli kakršenkoli sum, da je bil v omenjenem primeru oškodovan NK Maribor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice