Šport > Nogomet
34 ogledov

Tudi torcide so podprle Šimunića

Torcida navijači navijaci zastave šali sali Žurnal24 main
Medtem ko ustaški vzkliki hrvaškega nogometaša Josipa Šimunića še vedno odzvanjajo v svetu, incident na Hrvaškem dobiva nove razsežnosti.

Nihče ne bi pričakoval, da bi navijaška skupina Torcida, ki goreče podpira splitski Hajduk, kdaj stopila na stran katerega nogometaša zagrebškega Dinama. Prav to pa se je, žal iz napačnih razlogov, zgodilo na tekmi med Hajdukom in Osijekom, ki sta se v Splitu razšla z 1:1.

Domači navijači so se postavili na stran v Avstraliji rojenega Josipa Šimunića, proti kateremu je postopek uvedla Mednarodna nogometna zveza zaradi dogodkov po tekmi z Islandijo, na kateri so si Hrvati priigrali nastop na svetovnem prvenstvu. 'Joe' Šimunić je takrat razburil javnost z vzklikanjem ustaških parol iz druge svetovne vojne, z enako mero pa so ga sedaj podprli v Torcidi.

Na tekmi je tako en del tribune vzklikal "Za dom", drugi del pa odgovorjal s "spremni" (pripravljeni, pr. a.), kar je enak vzklik, ki se ga je poslužil Šimunić. Navijači Torcide so po tem šli celo še nekoliko dlje, saj so tovrstno skandiranje pozdravili z aplavzom in refrenom: "Ajmo, ajmo ustaše v boj, v boj."

Ali bo proti navijačem Hajduka in klubu samem stekel kakšen disciplinski postopek, še ni znano, je pa incident že obsodil predsednik kluba iz Splita, Marin Brbić: "Gre za porazno početje, ki ga moramo nemudoma obsoditi. Na našem stadionu za takšne izpade ne bi smelo biti mesta; rad bi, da bi se na Poljudu navijalo le za Hajduk."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.