Šport > Nogomet
27 ogledov

Tudi z novinci po zmago

Sport 05.02.2013 Srecko Katanec, odprt trening slovenske nogometne reprezentance Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri odigrala prijateljsko tekmo proti Finski.

Za izbrance Srečka Katanca, ki ne bo imel na voljo nekaterih ključnih igralcev, bo to zadnji test pred septembrskima kvalifikacijskima tekmama za svetovno prvenstvo 2014 proti Albaniji in Cipru.

Katanec bo moral začetno enajsterico sestaviti brez Josipa Iličića, Branka Ilića, Kevina Kampla, Boštjana Cesarja, Milivoja Novakovića in Zlatana Ljubijankića. Prvi vpoklic v člansko reprezentanco so tako dobili Željko Filipović, Martin Milec in Roman Bezjak, ki bi utegnili dobiti priložnost, saj lahko trener na prijateljski tekmi opravi šest menjav.

Vlada optimizem

"Soigralci so me zelo dobro sprejeli," je po zaključenem drugem treningu na Finskem povedal eden izmed treh novincev Milec, ki bo danes med 18 kandidati za nastop proti 65. reprezentanci sveta na Fifini lestvici.

Mladi bočni nogometaš, ki je na začetku kariere igral na položaju krilnega napadalca, proti Fincem upa na kakšno minuto igralnega časa, obenem pa se zaveda, da ga je do reprezentančnega dresa pripeljalo trdo delo: "Selektor mi je ob prihodu v reprezentanco povedal, naj le nadaljujem z dobrim delom in dobrimi igrami v klubu, saj vemo, da edino to pelje naprej. Poslušal bom njegov nasvet, seveda si želim, da bi še naprej lahko računal name," je še povedal 21-letni nogometaš Maribora.

Slovenci so prepričani, da Finsko lahko premagajo. "Želimo ponoviti dobro predstavo z zadnjih dveh tekem in zmagati tudi tu. Tekme jemljemo eno za drugo, in čeprav sledita pomembni kvalifikacijski tekmi proti Albaniji in Cipru, smo danes povsem osredotočeni na jutrišnjega nasprotnika," razmišlja Rene Krhin, na prejšnjih tekmah standarden v sredini. Katanec je tokrat preizkušal več različic, tisto pravo pa bo na sestanku pred tekmo razkril svojim varovancem.

"Ekipa je pred tekmo zelo samozavestna ter pričakujem dobro tekmo in dober rezultat. Kakor pravi selektor, da vidimo, kje smo. S Finci se pretirano nismo ukvarjali, vem, da imajo nekaj dobrih igralcev, ampak ves čas razmišljamo le o svoji igri," je povedal drugi novinec Željko Filipovič.

Tekma med Finsko in Slovenijo se bo začela ob 18. uri, pravico bo delila sodniška ekipa iz Walesa, glavni bo Lee Evans, pomočnika Phil Thomas in John Bryn Roberts, v vlogi četrtega pa Bryn Markham-Jones. Tekmo si boste lahko v živo ogledali na TV Slovenija 2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.