Šport > Nogomet
22 ogledov

Tudi za Italijo imamo adute

Matjaž Kek se zaveda pomembnosti obračuna proti Italijanom v Stožicah. (Foto: Ni Žurnal24 main
Znanih je 23 slovenskih nogometašev, ki jih je selektor reprezentance Matjaž Kek poklical za kvalifikacijska obračuna za evropsko prvenstvo 2012 proti Severni Irski in Italiji.

Selektor nogometne reprezentance Slovenije Matjaž Kek je v petek objavil seznam 23 nogometašev, ki bodo nastopili na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2012 proti Severni Irski in Italiji. Vročica pred kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Italijo je z vsakim dnem, ko se bližamo dvoboju, večja, selektor Kek pa je teden dni pred stožiškim spektaklom objavil seznam igralcev za obe srečanji.

Kek je v pripravljalno bazo na Ptuju vpoklical triindvajseterico igralcev, ob treh vratarjih je na seznamu še osem branilcev, osem vezistov in štirje napadalci. Selektor se je za triindvajseterico odločil tudi zato, ker nekaj igralcev "visi" zaradi rumenih kartonov, s prejšnjega reprezentančnega seznama tokrat manjka Dalibor Stevanovič, medtem ko je tokrat že od začetka zraven Goran Šukalo, ki je proti Albaniji vskočil namesto poškodovanega kapetana Roberta Korena. "Tekmi, ki sta pred nami, sami po sebi nosita izjemno pomembnost v zelo izenačeni skupini. Na zbor sem vpoklical triindvajset igralcev, gre pa za preverjena imena. Skozi tekme se je izoblikovalo jedro reprezentance, zato tu večjih presenečenj tudi ne more biti," je povedal selektor Kek.

Robert Koren je od izpuščene tekme v Tirani že dodobra okreval, Slovenija bo ponovno močnejša tudi za Samirja Handanovića. Se pa Kek s svojim strokovnim štabom in zdravniško službo tudi tokrat ubada s poškodbami članov udarne enajsterice. "Do manjših sprememb sicer še lahko pride, predvsem zaradi vprašajev za imeni Tima Matavža in Boštjana Cesarja. Oba imata namreč težave s poškodbami. Smo nenehno v kontaktu z njima in zdravniškimi službami obeh klubov. Oba igralca se bosta zbora udeležila, po pregledu zdravniškega tima slovenske reprezentance in konzultaciji z dr. Vogrinom pa se bomo odločili, kakšni bodo naslednji koraki," je o pereči temi v zvezi z Matavžem in Cesarjem povedal Kek.

Štirikratni svetovni prvaki prihajajo v Ljubljano kot favoriti, toda slovenska izbrana vrsta je pod vodstvom Keka odnesla že marsikateri skalp favoriziranih ekip. Vendar se Kek pred tekmo zaveda, da bo vse odvisno zgolj od pripravljenosti slovenske reprezentance: "Izgubljati besede o nasprotnikih je povsem brezpredmetno, pomembno je, v kakšnem stanju bomo v tekmo stopili sami. Italija in Severna Irska sta izredno zahtevna tekmeca, predvsem gostovanje Italije v Ljubljani je že povzročilo izredno zanimanje prav povsod. Jasno je, da bo stadion ponovno poln, vsi skupaj pa se zavedamo naše odgovornosti pred takšno tekmo. Ob vsem spoštovanju do nasprotnika, želja po pozitivnem rezultatu je ogromna, imamo pa svoje adute, ki nas lahko pripeljejo do želenega rezultata. O Belfastu bomo govorili šele po tekmi z Italijo."

Seznam slovenskih nogometašev za tekmo s Severno Irsko in Srbijo:

Vratarji:
Samir Handanović (Udinese), Jasmin Handanović (Empoli), Vid Belec (Crotone).

Obrambni igralci:
Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Lokomotiva Moskva), Bojan Jokič (Chievo), Mavrič Rožič Matej (KSV Superfund), Marko Šuler (Gent), Mitja Viler (NK Maribor).

Zvezni igralci:
Armin Bačinović (Palermo), Valter Birsa (Auxerre), Josip Iličić (Palermo), Andraž Kirm (Wisla Krakow), Robert Koren (Hull City), Nejc Pečnik (FC Krylya Sovetov), Aleksander Radosavljević (ADO Den Haag), Goran Šukalo (MSV Duisburg).

Napadalci:
Zlatko Dedić (Bochum), Zlatan Ljubijankić (Gent), Milivoje Novaković (Köln), Tim Matavž (Groningen).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.