Šport > Nogomet
5 ogledov

Tudi župan za "reševanje direktorja Zahoviča"

Darko Milanič Zlatko Zahovič Maribor : Maccabi Haifa Saša Despot
Maribor je ponedeljkova odstopna izjava športnega direktorja Zlatka Zahoviča zelo pretresla. Celo do te mere, da se je oglasil tudi župan Maribora Andrej Fištravec in Zahoviča pozval, naj še enkrat razmisli o svoji odločitvi.

V slovenski nogomet je v ponedeljek kot strela z jasnega udarila novica, da je z mesta športnega direktorja nogometnega kluba Maribor odstopil Zlatko Zahovič. Slednji je v klub prišel leta 2007, od takrat pa je klub doživel strm vzpon, saj je v času njegovega dela osvojil kar devet lovorik.

Kmalu so se v mestu zganili vsi, ki čutijo z nogometom in štajersko prestolnico. Navijači Viole so že od ponedeljka opoldne naprej ob stadionu pozivali Zahoviča, da naj ostane, pomagali so si tudi s sloganom "Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča". Od včeraj je v mestu možno podpisati tudi peticijo, ki poziva vodstvo kluba in Zahoviča, da slednji ostane na svojem mestu.

"Da bi premislil še enkrat ..."

Danes se je na podpisu peticije oglasil tudi župan MO Maribor Andrej Fištravec, ki je podprl prizadevanja prebivalcev, da Zahovič ostane športni direktor mariborskega nogometnega kluba. Zahovič je sicer kot razlog odstopa navedel iztrošenost in izčrpanost.

"Želel bi si, da gospod Zahovič še enkrat premisli svojo odločitev, glede na to, da izhaja iz kolektiva, ki je zgodba o uspehu in to ne samo športa, ampak neke nove gospodarske dejavnosti v Mariboru. Upam, da bodo našli skupni jezik z upravo, neko rešitev ... Danes sem tu zato, da bi podpisal ta poziv, ki ga pripravljajo navijači, da bi gospod Zahovič ostal, da bi morda skupaj z upravo poiskali nove izzive," je za Radio Slovenija povedal župan Fištravec.

"Naj storijo korak naprej"

Slednji Zahoviča vidi v mariborski zgodbi še naprej. "Na gospoda Zahoviča gledam kot na igralca, ki je bil izven serijski igralec, bil je navajen reševati situacije na terenu s potezo več, kot se reče v nogometnem žargonu. Sicer razumem, da ko delaš podjetje, kot je NK Maribor, mu ta poteza več morda manjka. Ker je teh potez več premalo ali pa jih ni, kot je rekel, se pojavi neka izpraznjenost ali pa utrujenost, morda je to čas, da bi v NK Maribor razmišljali o potezi več, če je to mogoče," je ob podpisu peticije še dejal župan.

Komentarjev 3
  • Bozidar.Frelih 12:04 08.julij 2013.

    "Problem je v meni. Ne v klubu, ne v sodelavcih, ne v navijačih. Človek se preprosto iztroši in potem te začne motiti vsaka malenkost, ki je prej nisi niti opazil. Izčrpan sem. Nogomet živim intenzivno, zelo intenzivno in enkrat človeku ...prikaži več pač zmanjka energije. Pregori. Zato mislim, da je to najboljša poteza. Boljše je tako, kot pa da zaradi morebitne nejevolje ali jeze trpijo odnosi v klubu. Moram biti pošten do drugih. Da bi si premislil? Ne, zakaj le. V nekaj dneh si je energijo nemogoče povrniti," je za športni dnevnik Ekipa, ki je tudi prvi objavil novico, povedal Zahovič. In potem si je premislil in si v nekaj dneh povrnil energijo. Ha ha ha ...

  • vico 22:54 04.julij 2013.

    ko ga je...njega in vse pohorce

  • Denis Cafuta 05:19 03.julij 2013.

    zlatko zahovič je srce maribora in duša nogometa v mariborskem klubu vedno je znal poskrbeti za pozitivno vzdušje v klubu zato mislim da bi moral ostati še vsaj nekaj časa v klubu saj je veliko naredil odkar je prevzel vodenje ...prikaži veče kluba tudi sam podpiram odločitev vseh navijačev viol da naj zlatko še ostane v mariboru.