Šport > Nogomet
17 ogledov

Uefa odločila: 3:0 za Italijo

Zloglasna kvalifikacijska tekma je dobila epilog. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Znan je epilog najbolj incidentne nogometne tekme v zadnjih tednih, kvalifikacijskega obračuna med Italijo in Srbijo. Slednja je srečanje izgubila z 0:3, vsaj eno tekmo pa bo igrala pred praznimi tribunami.

Disciplinska komisija Uefe je prekinjeno tekmo kvalifikacij za EP 2012 med Italijo in Srbijo registrirala z rezultatom 3:0, seveda v italijansko korist. Poleg tega bodo Srbi morali igrati še dve tekmi pred praznimi tribunami, kazen za drugo tekmo pa je pogojna. S pogojno tekmo ene tekme igranja brez navijačev je kaznovana tudi italijanska reprezentanca. Glede na namigovanja, ki so omenjala celo izključitev iz kvalifikacij, so jo Srbi odnesli kar dobro.

Člani srbske in italijanske nogometne zveze so štiriurni sestanek z Uefo o incidentu, ki se je zgodil 12. oktobra v Genovi na kvalifikacijski tekmi za EP 2012 v skupini C zaključili okoli 13.15. V omenjeni skupini igra tudi slovenska reprezentanca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.