Šport > Nogomet
13796 ogledov

Uefa se je odzvala na škandal v Beogradu

ronaldo Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) se je odzvala na pritožbo Portugalske zaradi spornega razpleta tekme v Beogradu.

Portugalska je v drugem krogu kvalifikacij za SP 2022 v gosteh remizirala s Srbijo (2:2). Razplet tekme je močno krojila odsotnost videotehnologije (VAR), potem ko glavni sodnik v sodnikovem dodatku ni priznal regularnega gola Cristiana Ronalda

Portugalskemu napadalcu so ob tem povsem popustili živci. Z rokami je gestikuliral konec obračuna, snel kapetanski trak in ga v znak protesta vrgel na tla.

Cristiano Ronaldo Srbija Portugalska | Avtor: Epa Epa

Portugalci so po tekmi protestirali pri Uefi, ki se je na očitke ekspresno odzvala z obrazložitvijo, da je bila videotehniologija v kvalifikacijah za mundial predvidena, a je implementacijo onemogočila globalna pandemija koronavirusa.

Cristiano Ronaldo Srbija Portugalska Video Šport Ronaldo po usodni napaki sodnika ponorel in odkorakal z igrišča Cristiano Ronaldo Kritika Šport "Ronaldo si tega ne bi smel privoščiti, to je nesprejemljivo"

"Uefa je že leta 2019 Fifi predlagala uvedbo tehnologije VAR na kvalifikacijskih tekmah za SP. Zaradi vpliva pandemije na operativne in logistične zmogljivosti je bila Uefa prisiljena uporabo sistema VAR v Ligi Evropa prestaviti na sezono 2021/2022, obenem pa se je morala sistemu VAR odpovedati tudi v okviru evropskih kvalifikacij za nastop na SP," so sporočili iz evropske krovne nogometne zveze.

"VAR prav tako ni bil na voljo v skupinskem delu lige narodov in ga doslej še nikoli nismo koristili v skupinskem delu reprezentančnih kvalifikacij," so dodali pri Uefi.

V skupini A po dveh krogih vodi Srbija (4) z enakim številom točk kot Portugalska (4).

Težke obtožbe Šport Srce parajoče, a nujno! Ronaldo ni imel izbire

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 20:37 30.marec 2021.

    Ja ubogi revež Ronaldek! Koliko golov, ki jih ne bi smeli so pa njemu priznali!? Če revež med drugim v preteklosti še soigralcu ni privoščli gola, ( pa za njegovo ekipo je bil gol!!?) ampak se je model pritožil pri ...prikaži več sodniku, potem je pa res na nizki razvojni stopnji!