Šport > Nogomet
15 ogledov

Uefa svari Chelsea: Courtois lahko zaigra

thibaut courtois EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je pred žrebom polfinalnih parov Lige prvakov v Nyonu Chelseaju sporočila, da posojenemu vratarju Thibautu Courtoisu ne more preprečiti nastopa na polfinalni tekmi z Atlético Madridom.

Evropska nogometna zveza (Uefa) se je odzvala na medijsko poročanje o domnevni klavzuli v pogodbi Thibauta Courtoisa, ki belgijskemu reprezentantu prepoveduje, da bi na polfinalni tekmi Lige prvakov zaigral proti svojemu matičnemu klubu.

Kot smo poročali, bi moral Atlético Madrid odšteti šest milijonov evrov, če bi želel Courtoisa uvrstiti na obe polfinalni tekmi s Chelseajem. Ples kroglic je danes določil oba polfinalna para Lige prvakov. Atlético Madrid se bo pomeril s Chelseajem, Real Madrid pa z Bayern Münchnom.

Iz krovne organizacije evropskega nogometa so sporočili, da je klavzula v Courtoisovi pogodbi neveljavna in kluboma zagrozili z denarno kaznijo, če bosta ''kršila pravila Lige prvakov in disciplinske predpise evropske nogometne zveze.'' 

Ron Gourlay | Avtor: EPA EPA
V pogodbi 21-letnega vratarja, ki ga je Chelsea leta 2011 posodil Atlético Madridu, piše, da ne sme zaigrati na tekmi s svojim matičnim klubom, razen če španski prvoligaš plača odškodnino v višini tri milijone evrov na tekmo. ''Dogovor, ki vpliva na to, koga klub pošlje na igrišče, je neveljaven in ga ni mogoče uveljavljati. Liga prvakov in disciplinski predpisi vsebujejo jasne odločbe, ki prepovedujejo, da bi klub poskušal vplivati na to, katerega igralca nasprotnik bo ali ne bo uporabil na tekmi,'' je sporočila Uefa.

Gourlay: Courtois lahko igra proti Chelseaju

Oglasil se je tudi izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay, ki je zatrdil, da Chelsea ne bo blokiral nastopa belgijskega vratarja. ''Za posojo smo se dogovorili na začetku sezone. Povsem preprosto je - Thibaut lahko igra proti Chelseaju. O tem nikoli ni bilo nobenega dvoma. Kar zadeva Chelsea, smo spoštovali pravila pri posoji nogometašev,'' je povedal Goulray.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.