Šport > Nogomet
2091 ogledov

"Ugasnil sem TV, nisem želel gledati veselja Francozov"

thibaut courtois Epa
Uradno najboljši vratar svetovnega prvenstva si ni ogledal dviga pokala.

V 94. minuti finala, ki sta ga odigrali Francija in Hrvaška, je bil zmagovalec že znan. V tem trenutku je bilo vsega dovolj belgijskemu vratarja Thibautu Courtoisu, ki se je odločil, da bo ugasnil televizor.

"Gledal sem finale, a sem televizijo ugasnil minuto pred koncem. Ne želim gledati, kako Francija slavi," je po pisanju lesoir.be prijateljem dejal čuvaj mreže londonskega Chelseaja.

vladimir putin Opa! Šport Je Putin ukradel zlato kolajno?

Francija je sicer v polfinalu premagala prav Belgijo z 1:0, poraz v velikem sosedskem obračunu pa rdeči vragi očitno še ne morejo preboleti. "Prijatelji so mi povedali, da je Luka Modrič prejel nagrado za najboljšega igralca, nato pa je sledil izbor za najboljšega vratarja. Ko so me prijatelji obvestili, da sem to jaz, sem ponovno prižgal televizor in se vrnil v življenje. To je neverjetna čast, srečen sem, da sem ekipi pomagal z obrambami. A priznanje ni najpomembnejše, želeli smo oditi še precej dlje," je še povedal Courtois.

"Tega, da njihov edini pravi napadalec, ves čas stoji daleč od gola, še nisem videl. Igrali so antinogomet. To je sicer njihova pravica, a ni dobro za videti, tako se v polfinalih velikih tekmovanj ne igra. Nikakor niso bili boljši od nas, zmage si niso zaslužili, napredovala je slabša ekipa. Francozi so se dobro branili, a to je tudi vse, kar so pokazali. Odločale so malenkosti, te so se obrnile njim v prid," je sicer po porazu v polfinalu dejal čuvaj mreže.

Ta je s soigralci iz reprezentance sicer osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Z 2:0 so Belgijci v malem finalu premagali Anglijo in prišli do največjega dosežka Belgije na mundialih.

Francija:Hrvaška Komentar Šport Francozom ni mar, Fifa pa se zgleduje po slovenski politiki
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice