Šport > Nogomet
176 ogledov

Ukrajina le še korak od Svetovnega prvenstva

Ukrajinska nogometna reprezentanca Epa
Ukrajinci bodo izzivalci Walesa za zadnje mesto na SP.

V finalu dodatnih kvalifikacij za zadnjo vozovnico za letošnje svetovno prvenstvo v nogometu bosta igrala Wales in Ukrajina. Ukrajinci so danes v Glasgowu v polfinalu premagali Škotsko s 3:1 (1:0) in si priigrali finale v Cardiffu v nedeljo, 5. junija.

V polfinalu dodatnih kvalifikacij sta se Škotska in Ukrajina merili šele danes. Polfinalno tekmo bi sicer morali igrati že marca, a so jo zaradi ruskega vojaškega napada na Ukrajino prestavili. Ukrajinska ekipa se je na to tekmo med drugim pripravljala tudi v Sloveniji, v bazi slovenske izbrane vrste na Brdu pri Kranju.

Škoti so imeli na začetku tekme rahlo premoč, toda bolj nevarni so bili gostje. V 33. minuti so tudi povedli, potem ko je Andrij Jarmolenko sprejel dolgo podajo, se izognil prepovedanemu položaju in žogo dvignil prek domačega vratarja Craiga Gordona v gol.

Ukrajinska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Za nov hladen tuš za Škote je poskrbel Roman Jaremčuk takoj v nadaljevanju tekme, ko je v 49. minuti povišal na 2:0 in Ukrajinci so že začeli igrati bolj obrambno.

Škoti so v zaključku tekme silovito pritisnili in sad takšne igre je bil gol za znižanje, ko je Callum McGregor v 79. minuti po napaki vratarja Georgija Buščana streljal od daleč, ukrajinski branilci pa na golovi črti žoge niso pravočasno izbili v polje.

A Škotom ni uspelo doseči še enega gola, že globoko v sodnikovem dodatku pa je razredčeno domačo obrambo po protinapadu kaznoval še Artem Dovbik za končnih 3:1.

Tekle so solze Šport Ukrajinec se je zlomil pred novinarji: "Danes Ukrajina, jutri ..."

V finalu bo ukrajinski tekmec Wales; ta je danes igral v ligi narodov s Poljsko v "generalki" za nedeljski finale in bil manj uspešen, saj je Poljska zmagala z 2:1.

Zmagovalec nedeljskega finala bo kot zadnja ekipa potoval na SP v Katar; žreb mu je že namenil skupino B z Anglijo, Iranom in ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.