Šport > Nogomet
16861 ogledov

Umrl le nekaj dni po velikem uspehu

Justin Edinburgh Leyton Orient
Angleški nogomet žaluje za uspešnim trenerjem, zaslužnim za preporod tradicionalnega kluba.

V 50. letu starosti je umrl Justin Edinburgh, nekdanji nogometaš Tottenhama, nazadnje pa trener Leyton Orienta.

Edinburgh je Leyton Orient, drugi najstarejši nogometni klub v Londonu, letos popeljal v League Two. Kolektiv, ki ga je prevzel novembra 2017 je prenovil do te mere, da je postal ljubljenec navijačev.

Letošnjega 19. maja je Edinburgh vodil Leyton Orient tudi na finalni tekmi FA Trophy, pokalnega tekmovanja za angleške nižjeligaše. 

Pretekli ponedeljek je trener utrpel srčni zastoj, po katerem si ni opomogel. Klub je v soboto sporočil žalostno novico.

"Ta tragedija nas je strla. Vse naše misli in ljubezen so z družino Edinburgh in po vseh v klub prispelih sporočilih sklepamo, da bo širša nogometna javnost storila podobno," je dejal predsednik Leyton Orienta Nigel Travis.

"Uspeh, ki ga je Justin pripeljal v Leyton Orient je neverjeten. Toda še bolj pomembno je, da je kot zmagovalec in čudovit, navdihujoč človek pustil lepo deiščino, ki nas bo vedno spremljala," je dodal Travis.

Liverpool Tottenham Liga prvakov finale Brexit Šport Letos Angleži in nikoli več?

Edinburgh si je kot nogometaš kariero ustvaril pri letošnjem finalistu Lige prvakov Tottenhamu, za "ostroge" je v desetih letih kot levi bočni branilec odigral več kot 250 tekem in osvojil FA pokal leta 1991 in Angleški ligaški pokal leta 1999.

Pred Leyton Orientom je kot trener deloval pri ekipah Billericay, Fisher Athletic, Grays Athletic, Rushden and Diamonds, Newport, Gillingham in Northampton.

Justin Edinburgh Leyton Orient | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.