Šport > Nogomet
126 ogledov

United ima odslej najdražjega branilca v zgodovini nogometa

Harry Maguire
Rdeči vragi so za branilca odšteli 86,7 milijona evrov.

Angleški nogometni reprezentant Harry Maguire je postal najdražji branilec na svetu, potem ko je Manchester United zanj odštel 80 milijonov funtov. Dosedanji član Leicester Cityja bo tako kariero nadaljeval na Old Traffordu, z rdečimi vragi pa je 26-letni nogometaš podpisal šestletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni.

Liverpool, zmagovalec lige prvakov v prejšnji sezoni, pa je podpisal pogodbo s španskim vratarjem Adrianom, ki bo na Anfieldu nasledil dosedanjega rezervnega vratarja Simona Mignoleta. Ta se je preselil v domovino, branil bo barve Brugga. Tudi dvaintridesetletni Adrian San Miguel del Castillo, kot je polno ime španskega čuvaja mreže, bo zamenjava v vratih za Brazilca Alissona Beckerja. Adrian je prišel v Liverpool kot prost igralec, saj mu je konec prejšnje sezone iztekla šestletna pogodba z West Ham Unitedom. V tega angleškega premierligaša je prišel julija 2013 iz ekipe Real Betis, kjer je začel svojo nogometno pot, za West Ham je igral na 150 tekmah.

Moise Kean Juventus Prestopi Šport Juventusov talent bo kariero nadaljeval na Otoku

Kolumbijski reprezentant Matheus Uribe je podpisal štiriletno pogodbo s Portom. Osemindvajsetletni igralec sredine igrišča iz Medelina je igral za Kolumbijo na lanskem svetovnem prvenstvu v Rusiji in bil v ekipi na treh od štirih odigranih tekmah, igral pa je tudi na letošnjem južnoameriškem prvenstvu. Uribe bo v Portu zamenjal mehiškega reprezentanta Hectorja Herrero, ki se je preselil k Janu Oblaku v Atletico Madrid. Po poročanju portugalskih medijev je bil prestop Uribeja iz mehiške ekipe America v Porto vreden devet milijonov evrov.

Olympique Marseille pa je potrdil, da je njihov novi nogometaš argentinski napadalec Dario Benedetto. Podpisal je štiriletno pogodbo, njegov prestop iz Boce Juniors pa je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP vreden 16 milijonov evrov. Devetindvajsetletni Benedetto je prvič za argentinsko reprezentanco zaigral pred dvema letoma in je odtlej zbral pet nastopov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.