Šport > Nogomet
11825 ogledov

United se je odločil glede Ronalda: "Po tej tekmi ..."

Cristiano Ronaldo Erik Ten Hag Profimedia
Trener rdečih vragov je potrdil, da Cristiano Ronaldo ni želel vstopiti v igro na tekmi s Tottenhamom.

Manchester United je uvedel sankcije proti Cristianu Ronaldu zaradi njegovega kljubovalnega odhoda na nedavni ligaški tekmi s Tottenhamom. Portugalski napadalec, ki je imel na tekmi status rezervista, je še pred sodniškim piskom zapustil prizorišče in postal tarča ostrih kritik.

Cristiano Ronaldo Trener: "Uredil bom" Šport Ronaldo zakuhal veliko dramo na Old Traffordu

Neuradno naj bi Ronaldo odvihral zato, ker ni dočakal priložnosti na zelenici, a se je ta razlaga kasneje izkazala za nepravilno. V resnici ga je Erik Ten Hag želel poslati v igro, vendar je 37-letni veteran njegovo "ponudbo" zavrnil.

"Ja," je na vprašanje novinarjev, ali je portugalski napadalec resnično zavrnil njegov vpoklic, odvrnil trener Uniteda.

"Kot trener sem odgovoren za kulturo, standarde in vrednote našega moštva. Zadolžen sem za to, da nogometaši zadostijo standardom in vrednotam ekipe," je dodal.

Ronaldo je bil zaradi nepokorščine začasno odstranjen iz ekipe in ga ne bo v kadru za današnji ligaški obračun s Chelseajem. Neuradno naj bi se v vodstvu kluba pogovarjali celo o njegovi dologročni prihodnosti v klubu.

Cristiano Ronaldo Poteza Šport Tako so se pri Unitedu odločili kaznovati Ronalda

Trener Ten Hag je pred sobotnim derbijem z londonskim velikanom obelodanil svoj pogled na Ronaldovo prihodnost in razkril, ali ima 37-letnik še prihodnost na Old Traffordu. Ko so ga novinarji vprašali, ali pričakuje, da bo CR7 ostal do konca sezone oziroma ali si tega osebno želi, je Ten Hag na obe vprašanji odgovoril pritrdilno.

"Izključili smo ga za eno tekmo, po tej tekmi nadaljujemo. Kot smo že povedali, Ronaldo ostaja pomemben del ekipe in računam nanj, da bo ostal do konca sezone. Izpolniti želimo naše ambicije. Kar sva se imela za pogovoriti, je med mano in Cristianom. Klubska izjava na to temo je bila nedvoumna," je sklenil nizozemski strateg.

Erik Ten Hag | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.