Šport > Nogomet
776 ogledov

Unitedov zvezdnik zaradi nasilja v družini vržen iz reprezentance

Antony Profimedia
Antonyja so zaradi nasilja v družini izključili iz selecaa.

Zaradi resnih obtožb o nasilju v družini je vodstvo brazilske nogometne zveze (CBF) zvezdnika Manchester Uniteda Antonyja izključilo iz brazilske nogometne reprezentance za prihajajoče kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Južni Ameriki. Petkratne svetovne prvake na uvodu kvalifikacij za mundial 2026 čakajo v petek po lokalnem času Bolivijci, v torek pa še Perujci.

"Zaradi dejstev, ki so postala znana v ponedeljek in jih je treba raziskati, smo športnika odstranili iz selecaa," je sporočila brazilska nogometna zveza v Rio de Janeiru. Igralec je v ponedeljek prek Instagrama sicer znova zanikal obtožbe o nasilju.

Antony | Avtor: Profimedia Profimedia

Brazilski mediji so pred tem podrobno poročali o domnevni agresiji 23-letnika nad nekdanjim dekletom. Po poročanju športnega portala Globoesporte je bil primer že predmet policijskih preiskav, ko je bil Antony imenovan v ekipo, vendar vsebina nekaterih obtožb še ni bila javna.

Namesto napadalca Manchester Uniteda je selektor Fernando Diniz v ekipo vpoklical Gabriela Jesusa (Arsenal), so še sporočili iz CBF. Antony je bil sicer redni član selekcije selecaa vse od leta 2021, za Brazilijo pa je v tem času zbral že 16 tekem in dva zadetka.

Proti Antonyju, kateremu grozi celo zaporna kazen, naj bi sicer govorili mnogi dokazi, kot so številni video in avdio posnetki ter tekstovna sporočila v katerih nogometaš Uniteda grozi svojemu nekdanjemu dekletu.

Med drugim naj bi ji grozil, da jo bo vrgel iz drvečega avtomobila, večkrat naj bi bil nasilen ter svoje dekle udaril z glavo, pri čemer naj bi ji presekal lobanjo, udaril naj bi jo v predel prsi, tako da je imela težave s svojim prsnimi vsadki in je potrebovala operacijo, ko jo je napadel z razbitim kozarcem, se je branila in utrpela ureznine po rokah, med drugim pa naj bi ji grozil tudi s smrtjo, ko je ugotovil, da je pred štirimi leti všečkala eno izmed Neymarjevih objav na socialnih omrežjih.

Antony, ki se je Unitedu pridružil lansko poletje in je zanj na 48 tekmah dosegel 8 zadetkov in z ekipo osvojil ligaški pokal, je sicer že drugi član rdečih vragov, ki se je v zadnjem obdobju znašel v podobni situaciji, potem ko je brez kluba ostal nekdanji Unitedov biser Mason Greenwood, ki je bil prav tako obtožen nasilja nad svojim dekletom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.