Šport > Nogomet
358 ogledov

Brazilci prvič v zgodovini zaigrali v črnih dresih

nogometna reprezentanca Brazilije Profimedia
Brazilci na prijateljski tekmi s črnimi dresi.

Brazilska nogometna reprezentanca je v soboto v Barceloni odigrala prijateljsko tekmo z Gvinejo in jo premagala s 4:1. V prvem polčasu so njeni igralci nosili črne drese, s tem pa izrazili svoj protest proti rasizmu, ki je velika težava v nogometu. Z njim se spopadajo tudi brazilski reprezentanti, v zadnjem času največ igralec madridskega Reala Vinicius jr.

"Z rasizmom se ni igrati, zato smo morali izraziti protest. Igralci s pred tekmo pokleknili, prvič v 109-letni zgodovini brazilske selekcije pa so nosili črne drese," so sporočili iz brazilske zveze, ki namerava svoj boj proti rasizmu nadaljevati tudi na torkovi prijateljski tekmi proti Senegalu v Lizboni.

Vinicius jr., ki je tokrat nosil številko 10 - ta je sicer v ekipi last poškodovanega Neymarja, je bil strelec zadnjega gola za Brazilijo, uspešen je bil z bele pike. Pred tem so mrežo zatresli še Joelinton, Rodrygo in Eder Militao. Serhou Girassy je v prvem polčasu zaostanek znižal na 1:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice