Šport > Nogomet
155 ogledov

Haaland zadel, njegovi soigralci v dveh minutah zapravili zmago

Kenny McLean Profimedia
Škoti in Portugalci še naprej 100-odstotni.

Škoti in Portugalci so še naprej 100-odstotni v kvalifikacijah za nogometno evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji. Prvi so v Oslu premagali Norvežane z 2:1, drugi pa so bili v Lizboni s 3:0 boljši od Bosne in Hercegovine.

Škoti so tretjo zmago v nizu dosegli v sami končnici tekme, med 87. in 89. minuto sta v polno zadela Lyndon Dykes in Kenny McLean. Norvežane je v vodstvo popeljal eden najbolj vročih nogometašev na svetu Erling Haaland, ki je v 61. minuti zadel z 11-metrovke, po njegovem odhodu z igrišča v 84. minuti pa so Škoti naredili preobrat in so z devetimi točkami trdno v vodstvu v skupini A.

Portugalci so na stadionu Benfice ugnali BiH. V končnici prvega polčasa je za gostitelje zadel Bernardo Silva, v drugem delu tekme pa je dva gola dosegel še Bruno Fernandes. Uspešen je bil v 77. in tretji minuti sodnikovega podaljška. V skupini J sta bili še dve tekmi. Luksemburg je na domačih tleh ugnal Lihtenštajn z 2:0, Slovaška pa v Reykjaviku Islandijo z 2:1.

Osrednja tekma skupine F je bila v Bruslju, kjer so se belgijski in avstrijski nogometaši razšli z neodločenim izidom 1:1. V prvi polovici tekme so imeli gostitelji velike težave z Avstrijci, ki so povedli v 22. minuti po avtogolu Orela Mangala. "Rdeči vragi" so se v drugem polčasu le izognili porazu, izenačujoči gol je dosegel Romelu Lukaku v 61. minuti. V tej skupini sta se Azerbajdžan in Estonija razšla z 1:1.

Romelu Lukaku | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg Škotov in Portugalcev imajo 100-odstotni izkupiček v dosedanjem delu kvalifikacij tudi nogometaši iz Francije v skupini B, Anglije v skupini C in Srbije v skupini G.

Najbolj izenačeno je v skupini H, kjer so Slovenija, Kazahstan, Danska in Finska zbrale po šest točk. Severna Irska ima tri, San Marino pa je brez točk. Tekme četrtega kroga bodo na sporedu v ponedeljek, pari pa so Slovenija - Danska, Finska - San Marino in Severna Irska - Kazahstan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.