Šport > Nogomet
25 ogledov

Upor pri Arsenalu? RVP: "Ni konflikta"

robin van persie norwich arsenal Reuters
Nogometne slačilnice največjih klubov so v zadnjem času na hudih preizkušnjah. Po tem, ko so se Joséju Mourinhu pri Realu Madridu po robu postavili njegovi španski nogometaši, naj bi po porazu Arsenala z Manchestrom Unitedom završalo tudi pri topničarjih. Kapetan Robin van Persie že zanikal namigovanja.

Kontroverzna menjava trenerja Arsena Wengerja, ki je na tekmi proti Manchestru Unitedu v igro namesto mladega Alexa Oxlada-Chamberlaina poslal nikoli slabšega Andreja Aršavina, je tako razhudila gledalce na stadionu Emirates, da so začeli Francozu skandirati: "You don't know what you're doing!" (Ne veš, kaj počneš, op. a.) Svoje nezadovoljstvo ali vsaj začudenje nad menjavo je jasno že na zelenici pokazal tudi kapetan Robin van Persie, po porazu pa so se pojavila namigovanja, da je slačilnica topničarjev dokončno izgubila zaupanje v svojega francoskega učitelja.

"V nedeljo se trenerju nisem postavil po robu. Bil sem le žalosten, ko sem videl, da Alex (Oxlade-Chamberlain) zapušča igrišče, potem ko je ravnokar prispeval podajo za naš edini gol," je van Persie povedal za The Sun. "Vem, da nisem poklican za to, da bi se postavljal nasproti tistemu, kar počne Arsene Wenger. On je šef, on sprejema odločitve in to je to. Z njim delam že dovolj dolgo in vem, da je za njegovimi odločitvami vedno dober razlog. Ko Arsene sprejme odločitev, je ta osnovana na veliko informacijah, ki jih vsi ostali morda ne vedo. To je nekaj, česar ne bo nikoli izdal. S trenerjem sva v redu in moj odnos s klubom je dober. Ne želim, da bi kdorkoli narobe razumel to situacijo. Ni problema, ni konflikta in ni nobene kontroverznosti."

Wengerjeva "informacija" naj bi bila poškodba, zaradi katere je na zelenico ob žvižgih navijačev namesto Oxlada-Chamberlaina pritekel ruski reprezentant Aršavin. Vzdušje po menjavi je bilo čez nekaj minut še slabše, ko je bil prav Aršavin med krivci za zmagoviti gol Uniteda. Ob menjavi so kamere pokazale obraz van Persieja, ki je več kot očitno izustil besedo "ne". "Ni šlo le za nezadovoljstvo na novinarski tribuni, kjer so ljudje skočili na noge in žvižgali Wengerju po njegovi odločitvi o menjavi svojega krilnega nogometaša, ampak tudi za obraz Robina van Persieja, ko so Oxlada-Chamberlaina poklicali na klop," pišejo pri Independentu. "Arsenalov kapetan je zaklical 'Ne!', ko je spoznal, kaj se dogaja, in njegova reakcija je samo še okrepila nejevero navijačev, ki so se obrnili proti lastnemu trenerju."

Komentarjev 1
  • JackD 12:10 24.januar 2012.

    mene vse skupaj malce spominja na tole: http://www.youtube.com/watch?v=t00D23R63ig