Šport > Nogomet
9 ogledov

Uradno: Mourinho prevzel Chelsea!

jose mourinho EPA
José Mourinho je v intervjuju za špansko televizijo potrdil, da bo do konca tedna uradno prevzel londonski Chelsea. Portugalec je angleškega prvoligaša vodil od leta 2004 do 2007 in osvojil dva naslova Premier lige. Novico o podpisu štiriletne pogodbe je potrdil tudi londonski klub.

José Mourinho se je z zmago proti Osasuni (4:2) dokončno poslovil od Real Madrida in prvič neposredno potrdil, da se vrača na Stamford Bridge. ''V ponedeljek grem v London in do konca tedna bom postal trener Chelseaja,'' je povedal 50-letnik in dodal: ''Čutim, da me imajo ljudje radi in to je pomembno. Življenje je lepo in kratko, zato moraš poiskati tisto, kar misliš, da je najboljše zate.''

Mourinho je s Chelseajem osvojil dva naslova Premier lige (2005, 2006), London pa naj bi zapustil zaradi nesoglasij z lastnikom kluba Romanom Abramovičem. Na trenerskem stolčku bo zamenjal Rafaela Beníteza, ki odhaja v Napoli.

''Poraz ni tragedija''

Mourinho je spregovoril tudi za portugalski dnevnik Jornal de noticias, kjer je razkril, kako se sooča s porazi. ''Zame poraz ni tragedija. Poraz te vrne na začetek, da se lahko razviješ. Moji cilji so preprosti - želim si biti srečen. En cikel se konča, drugi se začne. Po koncu cikla ne želim govoriti o negativnih stvareh in tega prepričanja se bom držal še naprej. Ne bom se ukvarjal s španskimi mediji,'' je povedal Portugalec in dodal: ''Čutim odgovornost, ki jo moram upravičiti. Ljudje pričakujejo določene stvari in ne smem jih razočarati. Ne gre le za zmage.''

Vrata Reala ostajajo odprta

Predsednik kraljevega Reala Florentino Pérez je razkril, da je Mourinho podlegel pritisku. ''Težko se je soočati s pritiskom, ki je bil včasih nepravičen - na meji z osebno zlorabo. Na koncu smo prišli do zaključka, da je odhod najboljša rešitev zanj in za klub,'' je povedal Pérez.

Predsednik klub ne izključuje vrnitve portugalskega stratega. ''Vrata se zanj ne bodo nikoli zaprla. Žalosten je, da odhaja, in težko razume tukajšnje medije,'' je dodal Pérez.

Chelsea potrdil: Mourinho je novi trener!

Novico o vrnitvi Joséja Mourinha je potrdila tudi uradna spletna stran angleškega kluba. ''Z velikim veseljem pri Chelseaju ponovno pozdravljamo Joséja Mourinha. V prihodnosti želimo klub popeljati naprej do večjih uspehov in José je naša prva izbira. Bil je in še vedno je zelo priljubljen v klubu, kjer se vsi veselijo ponovnega sodelovanja z njim,'' je povedal direktor kluba Ron Gourlay.

Komentarjev 1
  • drmr1980 20:12 03.junij 2013.

    Čelsi - prodane pić.e!