Šport > Nogomet
46 ogledov

Uradno: United po odhodu Fergieja dobi manj časa

moyes ferguson EPA
"Fergie Time", nenavadno dolgi sodnikovi dodatki, ki jih je Manchester United dobival v času delovanja Sira Alexa Fergusona, sodeč po novi raziskavi niso bili mit.

Zdaj je tudi uradno – Manchester United po slovesu trenerja Sira Alexa Fergusona dobi manj "Fergie Tima", ki je nasprotnike predvsem na Old Traffordu tolikokrat spravljal v obup, sploh če je Unitedu kot po pravilu uspelo zadeti v enem od zadnjih napadov.

Statistika namreč kaže, da so aktualni zmagovalci Premier League v povprečju dobili 79 dodatnih sekund sodnikovega podaljška, ko so pod bivšim trenerjem zaostajali. Sportlobster je izračunal, da pod novim trenerjem Davidom Moyesom rdeči vragi dobijo zgolj 39 dodatnih sekund, torej kar 40 manj.

Kazanje na uro le psihološka zvijača

Ferguson, ki so ga nasprotniki obtoževali ustrahovanja in pritiskanja na sodnike, je imel navado gledanja in kazanja na svojo uro, ko je menil, da nasprotniki zavlačujejo, ali da je bilo potrebno tekmo še dodatno podaljšati.

"To je bil del tega, ko skušaš pritisniti na sodnike," je Ferguson priznal v zadnjem mesecu svojega delovanja na Old Traffordu. "Miselne igrice pa prihranim za nasprotnike," je dodal. V svoji avtobiografiji je še razkril, kako je bilo kazanje na uro zgolj igra.

"Ko sem kazal na svojo uro, je bila to le psihološka zvijača. Med tekmami sploh nisem spremljal časa," je še pristavil legendarni Sir Alex. Moyesov United, ki ima v letošnji sezoni celo kopico težav, svoj odhod pa je v četrtek najavil še kapetan Nemanja Vidić, gola po 80. minuti ni zabil že vse od septembra, medtem ko je praktično enaka ekipa sezono prej v zadnjih desetih minutah zadela kar 12-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.