Šport > Nogomet
52 ogledov

Uradno: Wigan v Maribor z Röslerjem

Uwe Rösler Wigan Athletic Brentford Reuters
Poročanja otoških medijev so se v soboto uresničila – na klop angleškega drugoligaša Wigana je pred tekmo z Mariborom sedel nemški strokovnjak Uwe Rösler.

Tekmeci Maribora v Evropski ligi, Štajerci se bodo z Wiganom doma merili prihodnji četrtek, so od začetka decembra zaradi slabih rezultatov brez trenerja Owena Coyla.

Petinštiridesetletni Nemec Uwe Rösler naj bi moštvo prevzel že na petkovem popoldanskem treningu in tako nasledil Grahama Barrowa in Sandyja Stewarta, ki sta ekipo začasno vodila odkar je vodstvo kluba po treh zaporednih porazih na domačem igrišču odpustilo trenerja.

Želi v Premier League

"Uwe je eden najobetavnejših mladih trenerjev v angleških ligah in njegova ambicija je treniranje v Premier League," je za klubsko spletno stran (www.wiganlatics.co.uk) v soboto povedal legendarni predsednik kluba Dave Whelan.

"Zelo me je navdušil, ko sem govoril z njim, ima močno filozofijo o tem, kako igrati nogomet, ima pa tudi željo, da oblikuje dolgoročno filozofijo pri klubu. Menim, da lahko in tudi bo dosegel izjemne reči tukaj pri Wigan Athleticu."

Ime si je naredil pri Cityju

Rösler je trenutno na čelu tretjeligaša Brentforda. Pri slednjem naj bi že potrdili pogovore o selitvi trenerja v Wigan, ki je lani nazadoval v drugo ligo, a zmagal v pokalnem tekmovanju. Rösler si je v Angliji naredil ime kot napadalec Manchester Cityja, kjer je uvrščen tudi v hram slavnih. Med letoma 1994 in 1998 je za City v 153 tekmah dosegel 50 golov, kot trener pa se v Angliji zavzema za napadalni nogomet.

Coyle je bil trener Wigana, ki je trenutno na 14. mestu angleške druge lige, pol leta, moštvo pa je poleti prevzel od Roberta Martíneza, ki se je preselil k Evertonu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.