Šport > Nogomet
9 ogledov

Urugvaj favorit, torej bo izgubil?

copa america urugvaj peru EPA
Po slovesu Brazilije in Argentine je favorit za osvojitev Cope Américe postal Urugvaj. V noči na sredo polfinale južnoameriškega prvenstva v La Plati igrajo s Perujem.

Urugvaj je pretekli konec tedna v četrtfinalu Cope Américe po streljanju enajstmetrovk izločil prvega favorita prvenstva – gostiteljico Argentino. Presenečenje je pripravil tudi Peru – potem ko je bila Kolumbija 90 minut boljša, a ni uspela zadeti, jo je z dvema zadetkoma matiral v podaljšku. Pred polfinalom, ki se v La Plati igra ob 2.45 po srednjeevropskem času, za favorita velja Urugvaj, a selektor Oscar Tabarez opominja: "Nočem govoriti o favoritih, saj smo se doslej vedno zmotili. Katerakoli od štirih ekip, ki so v polfinalu, ima priložnost za naslov. Paragvaj, Peru in Venezuela si ne bodo rekle: 'To je to, prišli smo dovolj daleč'."

Urugvaj in Peru sta se srečala že v skupinskem delu Cope in se razšla z neodločenim izidom 1:1. Povedli so igralci Peruja, nakar je polfinaliste zadnjega svetovnega prvega rešil Paolo Guerrero. "Na tem turnirju je Peru ena od štirih najboljših reprezentanc. Njihov napredek je jasno viden. Dobro jih bomo morali pokriti, da se ne bomo spet odprli, kot smo se na prvi tekmi. Zavedamo se, da ne bomo superioren nasprotnik," trezno razmišlja Tabarez. Zaveda se, da je izenačenost značilnost tega prvenstva. Sami so v skupini zmagali le enkrat, Peru se je v četrtfinale prebil kot tretji (torej kot srečni poraženec).


Drugi polfinale bo odigran v noči na četrtek, ko bodo krvniki Brazilije – Paragvaj (pred tem so štirikrat remizirali) – zaigrali proti Venezueli, ki še nikdar ni igrala v polfinalu Cope.

Copa América, polfinale, La Plata, ob 2.45:

Peru – Urugvaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.