Šport > Nogomet
14 ogledov

Paragvaj tretji polfinalist

Copa America, četrtfinale, Neymar
1/10
EPA
Paragvajska nogometna reprezentanca je postala tretji polfinalist Cope Americe. Ta status si je priborila šele po 11-metrovkah, potem ko se je redni del tekme in podaljšek proti Brazilcem končal brez golov. Karioke so zgrešile vse štiri 11-metrovke, Paragvajci pa zadeli dve. V zadnjem četrtfinalu je Venezuela premagala Čile z 2:1.

Brazilija je drugi velikan, ki se je moral s Cope Americe posloviti v četrtfinalu. Za Argentino so bili usodni Urugvajci, za Brazilijo pa Paragvajci. Karioke bi se lahko rešile po 11-metrovkah, vendar pa so tako Elano kot Thiago Silva, Andre Santos in Fred zgrešili ali pa je žogo zgrabil odlični Justo Villar. Za Paragvajce sta zadela Marcelo Estigarribia in Cristian Riveros.

"Brazilci so prevladovali, večino časa smo se morali braniti. Enajstmetrovke so loterija, pri kateri smo se dobro odrezali, Brazilci pa so svoje zgrešili. To je ena najlepših noči v moji karieri. Upam, da se bomo še naprej tako zabavali," je povedal izvrstni vratar in kapetan Paragvaja Justo Villar.

"Naša ekipa je bila veliko boljša. Vadili smo strele iz enajstih metrov, a se nam ni izšlo. Slavili smo na zadnji Copi, tokrat pa to ni bilo mogoče ponoviti," je dejal razočarani Robinho. Napadalec Milana je kot razlog za poraz, navedel tudi slabo travnato površino. "Za našo ekipo, ki igra s hitrimi podajami, je to škodljivo."

Redni del tekme se je končal brez zadetkov, prav tako podaljšek. Statistično so bili zmagovalci tega tekovanja iz leta 2007 mnogo boljši, o čemer govori razmerje v strelih - 22:5 za Brazilijo. Paragvaj sploh ni prišel do strela v okvir brazilskih vrat. Ampak izbranci Mana Menezesa so zapravljali priložnost za priložnostjo – Pato, Fred, Neymar ... V 103. minuti sta hkrati rdeči karton prejela kar dva igralca: Brazilec Lucas Leiva in Paragvajec Antolin Alcaraz, in sicer zaradi pretiranega petelinjenja ob enem od dvobojev.

Paragvaj, ki se je v četrtfinale uvrstil skozi zadnja vrata kot najboljša tretja reprezentanca, tako nadaljuje svojo izjemno serijo neporaženosti. Niz je podaljšal že na sedem tekem. Nazadnje je izgubil s Francijo februarja. Četrtfinalna tekmeca sta se pomerila že v skupinskem delu in remizirala, s tem da so Brazilci prišli do točke v končnici srečanja.

Venezuela šokirala Čile

Tudi zadnji četrtfinale se ni razpletel po napovedih. Venezuela je na veliko presenečenje z 2:1 izločila Čile, ki je na Copo prišel z visokimi cilji. Nogometaši iz "malih Benetk" so Čilence prvič šokirali v 35. minuti, ko je za 1:0 zadel Oswaldo Vizcarrondo. Čilenci so se v igro vrnili v 25. minuti drugega polčasa, izid je izenačil Humberto Suazo. V 80. minuti pa se je zgodil odločilni trenutek srečanja, ko je Gabriel Cichero zadel za novo vodstvo Venezuele in slavje v Caracasu se je lahko začelo. Obe ekipi sta srečanja zaključili z igralcem manj. "To je zgodovinski dosežek, toda naši igralci še niso zadovoljni. Želijo še več," je po velikem uspehu dejal selektor Venezuele Cesar Farias.

Copa America, četrtfinale:

Brazilija : Paragvaj 0:2 (0:0, 0:0)  /po 11-metrovkah/
RK: Lucas Leiva (Brazilija, 103), Antolin Alcaraz (Paragvaj, 103)

Čile : Venezuela 1:2 (0:1)
Suazo (70); Vizcarrondo (35), Vidal (80)
RK: Medel (83/Čile); Rincon (90/Venezuela)

V soboto:
Argentina : Urugvaj 5:6 (1:1, 1:1) /po 11-metrovkah/
Higuan (18); Perez (6)
RK: Mascherano (87); Perez (39)


Kolumbija : Peru 0:2 (0:0) /po podaljšku/
Lobaton (102), Vargas (112)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.