Šport > Nogomet
12 ogledov

''Utrujen sem po vsaki tekmi. Ubija me!''

Gerhard Tremmel  chelsea swansea Reuters
Trener Chelseaja José Mourinho je po tesni zmagi proti Swanseaju (1:0) priznal, da se pomanjkanje doseženih zadetkov vse bolj pozna tudi na njegovem telesnem počutju.

Chelsea je v 18. krogu angleške Premier League za las premagal Swansea City (1:0). Londončani imajo v letošnji sezoni veliko težav z doseganjem golov, zato Mourinho že nekaj časa razmišlja, da bi začel uporabljati nekoliko bolj obrambno taktiko.

''Ubija me,'' je po tekmi priznal nejevoljni Mourinho. ''Po vsaki tekmi sem utrujen. Ob polčasu bi morali biti sproščeni z ugodnim rezultatom, vendar ni bilo tako,'' je dodal portugalski strateg, čigar ekipa je povedla v 29. minuti z golom Edena Hazarda.

''Na začetku drugega polčasa smo imeli najlepšo priložnost na tekmi. Kmalu zatem bi nam morali dosoditi enajstmetrovko, nato pa je njihov vratar obranil fantastičen strel Franka Lamparda. Nismo dosegli drugega zadetka in zdelo se je, da je nasprotniku zrasla samozavest. Nekoliko več je tvegal in takrat se znajdeš v težavah. Če ne zadeneš, imaš občutek, da boš dobil. Toda fantje so trdo delali v obrambi in v zadnjem delu je bilo videti, da imajo nadzor nad tekmo. Zaslužena zmaga, pomembna zmaga. Lahko rečem, da je bil glavni vzrok za majhno število golov njihov vratar, ki je zbral tri ali štiri pomembne obrambe. Nismo grešili, vratar je branil fantastično,'' je tesno zmago opravičeval Mou.

Proti Liverpoolu brez Ramiresa

Chelsea v naslednjem krogu čaka derbi proti Liverpoolu, na katerem bo zaigral brez vezista Ramiresa, ki je na tekmi s Swanseajem prejel peti rumeni karton v sezoni.

''To je takšen rumeni karton, ki ga igralcem ne očitam, saj je bil storjen za ekipo. Ne želim se pritoževati. Želim poiskati rešitve in se na tekmo pripraviti brez njega. To je življenje. Če bi ga prihranil za tekmo z Liverpoolom, si ne bi odpustil, če bi v četrtek izgubili točke. Ne bo igral proti Liverpoolu, kar pomeni, da bo svež za Southampton,'' je zaključil Mou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.