Šport > Nogomet
15 ogledov

V Barçi iskali dopinške grešnike

Lionel Messi in še deveterica nogometašev Barcelone je morala dati kri. (Foto: R Žurnal24 main
Evropska nogometna zveza (Uefa) je na naslov Barcelone poslala tehnike za odvzem krvi, da bi kar deseterico igralcev testirala za doping. "Nimamo česa skrivati," je dejal vratar Victor Valdés.
Eric Abidal je bil v četrtek operiran (tumor na jetrih). Poseg je trajal tri ure, zdravniki pa so tumor odstranili brez težav. 31-letnik bo v bolnišnici vsaj še teden dni.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je ta četrtek pri katalonskem velikanu Barceloni opravila vrsto dopinških testov. Testirali so tudi Lionela Messija in Xavija Hernándeza. "Uefini zdravniki so danes zjutraj presenetili Barcelonine nogometaše. Opravili so 10 rutinskih dopinških testov. To je njihov že drugi letošnji obisk, lani so izvedli tri," so zapisali na uradni spletni strani španskega prvaka. "Nimamo česa skrivati. Če bi imeli še 20 pregledov, bi jih lahko brez težav izvedli," je dejal Victor Valdés. Vzorce urina so odvzeli še Davidu Villi, Jeffrénu Suárezu, Joséju Manuelu Pintu, Andrésu Iniesti, Javierju Mascheranu, Ibrahimu Afellayu in Gerardu Piquéju.

Španski radio Cadena Cope je v nedeljo citiral neimenovanega predstavnika madridskega Reala, ki naj bi od španske nogometne zveze zahteval resnejše protidopinške kontrole. Neimenovane osebe iz tabora Reala naj bi kontrole zahtevale predvsem za nogometaše Barcelone in Valencie, oba kluba pa sta obtožbe že zanikala. Javno opravičilo je podal tudi španski radio.

Wenger in Nasri kaznovana s tekmo prepovedi
Disciplinska komisija Uefe je s tekmo prepovedi vodenja oziroma igranja kaznovala trenerja angleškega prvoligaša Arsenala Arsena Wengerja in francoska vezista Samirja Nasrija. Kazen sta dobila zaradi neprimernih izjav po tekmi osmine finala Lige prvakov med špansko Barcelono in Arsenalom. Trener topničarjev pa je dobil še denarno kazen v višini 10 tisoč evrov. Uefina disciplinska komisija je s tekmo prepovedi kaznovala tudi Joeja Jordana, pomočnika trenerja Harryja Redknappa pri angleškem Tottenhamu, ki se je prav tako na tekmi osmini finala Lige prvakov v fizični in verbalni dvoboj zapletel z italijanskim vezistom Milana Gennarom Gattusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.