Šport > Nogomet
27 ogledov

V Domžalah nekdanji branilec Betisa

Alvaro Brachi Mohamed Salah Videoton Basel EPA
Do konca januarskega prestopnega roka v večini evropskih držav je le še nekaj dni.

Ekipa Domžal je v svoje vrste zvabila prvega Španca v zgodovini kluba. Eno leto in pol bo domžalski dres nosil 30-letni Alvaro Rodriguez Brachi. Nekdanji član Betisa, Espanyola, Anorthosisa in Videotona bo na hrbtu nosil številko 2, so sporočili iz kluba.

Brachi je za Videoton nastopal od leta 2011, na 50 tekmah je dosegel dva zadetka za madžarsko ekipo, s katero je igral tudi v Evropski ligi.

"Vesel sem, da sem prišel v Domžale in da sem postal član rumene družine, o kateri veliko slišim v garderobi. Igralci in vsi ljudje v klubu so me sprejeli fantastično in še nikjer nisem bil deležen takšnega sprejema. Na vsakem koraku mi pomagajo in vzdušje v garderobi je zares izjemno. Že ob prihodu sem se počutil kot del družine, tako da sem lahko osredotočen le na nogomet, kar je za igralca najpomembnejše. Imam ogromno željo po igri," je za spletno stran domžalskega kolektiva povedal Brachi.

Brachi bo na desnem bočnem položaju poskušal zapolniti vrzel, ki je nastala po odhodu reprezentančnega branilca Nejca Skubica v Turčijo.

"Ne maram primerjati igralcev med seboj. Vsak je drugačen, zato je bistveno, da pokažem vse svoje znanje in da delam tisto, kar od mene zahteva trener. Vse, kar šteje v nogometu je delo, delo in še enkrat delo. To so mi govorili že od malega in tako sem vzgojen. Prepričan sem, da bo naše sodelovanje uspešno tako za ekipo kot tudi zame," je dodal Brachi.

Zukanović posojen Romi

Ervin Zukanović Sampdoria | Avtor: EPA EPA
Nogometni reprezentant Bosne in Hercegovine Ervin Zukanović bo do konca sezone kot posojen nogometaš Sampdorie igral za tekmeca iz elitne italijanske lige Romo. 28-letni branilec, za katerega se je resno zanimal nemški Stuttgart, je za Sampdorio v tej sezoni igral 16 tekem in dosegel tri zadetke.

Za polletno posodo bodo Rimljani klubu iz Genove odšteli 1,5 milijona evrov, odkupna klavzula pa znaša približno 2,5 milijona evrov. V sezoni 2014/15 je igral za Chievo, kjer je bil soigralec Boštjana Cesarja in Valterja Birse.

Sunderland zapravlja pri Francozih

Wahbi Khazri Bordeaux | Avtor: EPA EPA
Tunizijski nogometni reprezentant Wahbi Khazri je tik pred prestopom k angleškemu prvoligašu Sunderlandu. Otoški mediji poročajo, da bo Sunderland za dosedanjega igralca Bordeauxa, ki ga čaka še zdravniški pregled, odštel približno deset milijonov evrov odškodnine.

Štiriindvajsetletni Khazri, ofenzivni vezist, je rojen v Ajacciu, k Bordeauxu pa se je preselil leta 2014 po šestih letih igranja za Bastio. Za Tunizijo je igral na 22 tekmah, v francoski prvi ligi pa je zbral 14 zadetkov in enajst podaj.

Sunderland, ki je predzadnji v elitni angleški ligi, je v sredo pripeljal že branilca Lorienta Lamina Koneja.

Kitajci zavihali rokave

Stephane Mbia Kamerun | Avtor: EPA EPA
Kitajska v zadnjih dneh spet odločno vstopa na nogometni trg. Za zadnji odmevnejši prestop je poskrbel prvoligaš Hebei China Fortune, ki je v svoje vrste pripeljal 29-letnega kapetana Kameruna in nekdanjega nogometaša Rennesa, Marseilla, QPR, Seville in Trabzonsporja Stephana Mbiaja.

Pri Hebeiju niso razkrili vrednosti prestopa, nogometna spletna stran Transfermarkt pa poroča o odškodnini štiri milijone evrov. Mbia se bo v klubu pridružil napadalcu Slonokoščene obale Gervinhu, ki je v sredo iz Rome prestopil za kar 18 milijonov evrov.

Bogati kitajski klubi so sicer že prej kazali svoje finančne mišice, med drugim je prav tako v sredo brazilski vezist Ramires iz Chelseaja prestopil k ekipi Jiangsu Suning za rekord kitajske lige - 28 milijonov evrov. Kolumbijski vezist Fredy Guarin se je na isti dan iz milanskega Interja preselil k moštvu Shanghai Shenhua za 11 milijonov evrov.

Vidić končal kariero

Vidić Inter Genoa | Avtor: EPA EPA
Srb Nemanja Vidić je obelodanil, da je končal svojo kariero. "Prišel je čas, da nogometne čevlje obesim na klin," je dejal 34-letni Vidić, ki je najbolj plodna športna leta preživel med letoma 2006 in 2014, ko je igral za angleški Manchester United in z njim petkrat slavil v angleškem prvenstvu, leta 2008 pa osvojil tudi ligo prvakov.

V tem obdobju je srbski srednji branilec tudi dvakrat prejel nagrado za najboljšega nogometaša v Premier league, v svoji dolgoletni karieri pa je branil barve še srbske Crvene zvezde, ruskega Spartaka iz Moskve in italijanskega Interja iz Milana. Za srbsko izbrano vrsto je odigral 56 tekem in dosegel dva gola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.