Šport > Nogomet
24 ogledov

"V garderobi povzdignili glas in je šlo"

Grega Sorčan Katarina Ponjavić
"Rešil nas je v prvem polčasu, da smo ostali živi," je svojega čuvaja mreže pohvalil trener Miran Srebrnič.

Grega Sorčan je z izvrstno predstavo predvsem v prvem polčasu rešil mogoče in malce manj mogoče situacije pred vrati Gorice, kjer je ustavil tudi situacijo dva na enega (vratarja) in napadalcem Zavrča naganjal vedno več strahu v kosti, vrtnice pa so nato v drugem polčasu tekmo obrnile na glavo in slavile (3:0).

Nekdanji član kranjskega Triglava in Chieva je opozoril, da prvi polčas znova ni bil na pravi ravni:
"Zadnje čase v te tekme vedno štartamo zelo slabo, vedno dobimo gol ali kaj drugega … Po sreči na tej tekmi danes nismo dobili zadetkaa in po prvem polčasu je bila 'nula'. Ekipa ni bila ravno na ravni, v drugem polčasu pa smo spet vrhunsko odigrali in zasluženo zmagali." 

"Tista priložnost? Gledal sem samo žogo in čakal sem, kaj bo storil igralec. Vedel sem, da ne bo podajal in na srečo se je dobro izteklo. Malce smo povzdignili glas v garderobi in v drugi polčas smo šli tako, kot je treba. Drugi polčas je bil res vrhunski. Upamo, da bomo še naprej zbirali tri točke, da gremo v takem ritmu naprej na nove zmage," je še dejal Sorčan.

Ta se je pozimi vrnil z avanture v Veroni in ostal zvest Goričanom kljub finančnim težavam, svojo mirnost v težkih situacijah pa pripisuje ravno italijanski šoli: "Po mojem to izvira malce tudi iz Italije, italijanska šola ti da veliko tega. Ne vem, v glavi sem miren, brez pritiskov …"

Njegove predstave ni pozabil izpostaviti niti goriški strateg Miran Srebrnič, ki lahko še naprej s ponosom gleda na lestvico. Gorica si je namreč že po prvi tekmi petega kola zagotovila prvo mesto. "Prvi polčas smo imeli malce težav z njihovim sistemom igre. Bili smo pod našimi zmožnostmi, tako da ne moremo biti zadovoljni, a smo kljub temu zapravili 'penal'," je ocenil Srebrnič in dodal: "V drugem polčasu smo malce prilagodili igro, v njo so prišli igralci, ki so naredili spremembo ritma in dali tri gole. Potrebno je reči, da nas je Sorčan rešil v prvem polčasu, potem pa smo uspeli tekmo obrniti v naš prid. Vseeno je bilo priložnosti dovolj – pripravili smo si jih veliko, smo pa sposobni igrati še bolje. V prvem polčasu smo šli zelo slabo v tekmo. Igrali smo le z eno centralno 'špico', skušali smo bolj zapreti ta prostor, ker so nam prelahko prihajali v priložnosti. Šola za naprej, kdaj je treba tudi med tekmo narediti te poteze, da se ti potem poklopi."

Le z nerganjem se ne naredi nič

Srebrnič nikakor ne namerava prehitevati zadev, čeprav priznava, da bodo apetiti z zmagami rasli, k večji podpori pa je pozval tudi navijače, saj se po njegovih besedah z nerganjem, ki ga je bilo moč slišati v prvem polčasu, "ne naredi nič". "Zelo smo srečni – 12 točk in četrta zmaga. Upajmo, da bomo nadaljevali tako, samozavest raste in s tem morda rastejo tudi pričakovanja, toda moramo ostati realni in gledati na to, da bomo skušali rešiti klub in ga skušali pripeljati v mirne vode, da se tudi stabilizira finančno stanje in da bomo potem lahko v miru naprej delali  igralce," je dejal goriški trener.

"Mislim, da smo naredili kar v redu selekcijo, da je ekipa konkurenčna. To je bistvo. Gremo naprej s pozitivo, bodo tudi slabe tekme. Od gledalcev pričakujem malce večjo podporo doma, ker tudi danes prvi polčas ni šlo – z nerganjem se ne naredi nič! Tudi igralci potrebujejo nek zagon, sem pa zadovoljen, da je bilo več gledalcev kot po navadi. Mi bomo nadaljevali v tem slogu in poskusili narediti vse, da bomo čim boljši vsako tekmo," je zaključil Srebrnič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.