Šport > Nogomet
94 ogledov

Krka in Gorica uspešni v gosteh, Koper doma

nogomet Krka Gorica Saša Despot
V 4. kolu državnega prvenstva so najprej do gostujočih zmag prišli Novogoričani in Novomeščani, Koper pa je doma premagal Maribor.

Koper, ki je bil - vključujoč minulo sezono - brez prvenstvene zmage že devet krogov, je prekinil negativni niz. In to prav proti prvakom iz Maribora, ki jih je ugnal že na tekmi superpokala. Štajerci so v prvem polčasu prevladovali, v drugem delu igre pa so bili kanarčki učinkoviti in prišli do prve zmage v sezoni.

V osmi minuti je Agim Ibraimi podal do Abela Giglija, ki je streljal z glavo, domači vratar Vasja Simčič pa se je izkazal z odlično obrambo. V 17. minuti je Jean-Philippe Mendy preigral pol koprske obrambe, po lepi podaji v sredino pa je Ibraimi zatresel prečko. Potem so se začeli prebujati tudi domači nogometaši, v 21. minuti je močno sprožil Domen Črnigoj z 18 metrov, Jasmin Handanović pa je žogo izbil v polje.

V 47. minuti so gostje povedli, potem ko je Dare Vršič potegnil z desne strani in z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zadel desni spodnji kot vrat vratarja Simčiča. Dve minuti pozneje so domači izenačili. Ivica Guberac je podal Jaki Štromajerju, ki se je otresel obrambe in z natančnim strelom s sedmih metrov ugnal Handanovića.

Domači vratar se je znova izkazal v 80. minuti, ko je Vršič sprožil z 18 metrov, tri minute pozneje pa je na drugi strani Ante Tomić iz ugodnega položaja z desetih metrov meril mimo vrat. V 86. minuti pa je Štromajer pošteno premešal obrambo Maribora, potem lepo podal Goranu Galešiću, ki je rutinirano zadel za koprsko zmago.

Gorica prva na lestvici

Novogoričani so prišli že do tretje zmage v sezoni, dosegli pa so jo v sodniškem dodatku in se vsaj začasno povzpeli na vrh lestvice. Gorica je sicer tradicionalno neugoden tekmec za Celjane, ki so po štirih tekmah pri le dveh točkah.

Tekma med Celjem in Gorico se je začela zelo dinamično. Že v peti minuti so domači povedli, strelec pa je bil živahni novinec Erico De Sousa, ki je prejel žogo na robu kazenskega prostora, potegnil v desno in s strelom po tleh ugnal Grego Sorčana. Po zadetku so se v napad aktivneje podali tudi Novogoričani, sprožili nekaj strelov, izenačili pa v 19. minuti, ko je Blessing Eleke zadel v padcu po podaji Matije Široka.

Celjani so po izenačenju vzpostavili ravnotežje, v 34. minuti pa zagrozili prek Sunnyja Omoregieja, po njegovem strelu z glavo pa je novogoriški vratar dobro posredoval. V 39. minuti so bili blizu novega zadetka tudi Novogoričani, Amel Džuzdanović je namreč zadel vratnico. Ob koncu polčasa je s prostega strela na drugi strani nevarno meril še Blaž Vrhovec, a bil malce premalo natančen s 25 metrov.

V drugem polčasu so bili uvodoma konkretnejši Novogoričani, ki so povedli v 69. minuti, ko je s strelom po tleh zadel Džuzdanović. Toda veselje je bilo kratko, saj je v 74. minuti z nespretnim posredovanjem po Vrhovčevi podaji z leve strani avtogol dosegel Alen Jogan. Primorci so bili blizu zmage že v 88. minuti, ko je Džuzdanović zadel prečko. A Gorica je v sodniškem dodatku ple rišla do nove zmage, saj je novinec Marko Nunić izkoristil napako celjskega vratarja, ki je zgrešil žogo, novogoriški nogometaš pa jo je spravil v mrežo.

Še osma tekma brez domače zmage

Zavrčani še naprej ne najdejo prave forme na domačem igrišču. Doma niso zmagali že osem prvenstvenih tekem, čeprav so bili tudi tokrat na videz boljši tekmec, z več priložnostmi. Toda Krka je udarila z razdalje in po zaslugi Lea Ejupa prišla do druge zmage. Za Zavrč pa je to prvi poraz v sezoni.

Gostitelji so bili v prvem polčasu aktivnejši tekmec, imeli nekaj priložnosti, najlepšo pa so zapravili v 36. minuti. Jure Matjašič je podal v prazen prostor, kamor je stekel doslej razpoloženi Dejan Glavica, prišel pred vratarja Miodraga Mitrovića, toda žogo poslal čez gol. Gosti so bili v napadu povsem neaktivni, v 45 minutah so sprožili vsega en strel, še po tem je žoga zgrešila vrata.

V 60. minuti so bili domači blizu vodstva. Lovro Cvek je zatresel prečko, potem ko je žogo že poslal čez Mitrovića. Gostitelji so imeli veliko premoč, vse je kazalo, da je završki zadetek le vprašanje časa. Toda v 76. minuti so domači doživeli šok. Ejup je s prostega strela iz 30 metrov dosegel edini zadetek na tekmi. Ed Kevin Kokorović je imel še eno priložnost za domače, toda ostalo je pri zmagi Krke.

Prva Liga TS, 4.kolo:

Luka Koper : Maribor  2:1 (0:0) 
Štromajer 49., Galešić 85.; Vršič 47.

Celje : Gorica  2:3 (1:1) 
De Sousa 6., Jogan 74./ag; Eleke 19., Džuzdanović 69., Nunič 92.

Zavrč : Krka  0:1 (0:0) 
Ejup 76.

Sobota: 
Domžale - Rudar Velenje
Krško - Olimpija

Lestvica:
1. Gorica  9
2. Maribor  7
3. Krka  7
4. Domžale  6 (-1)
5. Krško  6 (-1)
6. Zavrč  5
7. Olimpija  4 (-1)
8. Luka Koper  4
9. Celje  2
10. Rudar Velenje  0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.