Šport > Nogomet
29600 ogledov

V Mariboru pretep Viol in Dragonsov, tolkli tudi policiste

Green Dragons Profimedia
Množični pretep med navijači Viol in Dragonsov pred nocojšnjim derbijem v Mariboru , skupili so jo tudi policisti.

V Mariboru so se pred derbijem med nogometnima kluboma Mariborja in Olimpije razvnele strasti med navijači enih in drugih. Kot je sporočila policija, so bili okrog 14.30 obveščeni o množični kršitvi javnega reda in miru med pripadniki navijaških skupin v središču štajerske prestolnice. "Pri tem so nemudoma ukrepali pripadniki posebne policijske enote in policisti drugih policijskih enot ter preprečili nadaljnjo kršitev in vzpostavili red na območju," so sporočili iz PU Maribor. Policisti so pri mirjenju živcev navijačev uporabili tudi prisilna sredstva.

Na spodnjem videu skupina Green Dragonsov v Mariboru ob močnem spremstvu policije

@lebson77 Ljubljancani na ogledu Maribora #derbi #maribor #olimpija #nogomet #prvaligaslovenije ♬ original sound - Lebson

Skupila sta jo policista in policijsko vozilo

"Po doslej znanih informacijah sta bila pri tem lažje poškodovana dva policista, pri čemer še zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Prav tako je bilo poškodovano tudi službeno vozilo - tudi v tem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari," so dodali policisti. 

Kar nekaj navijačev bo nocoj derbi videlo kvečjemu na zaslonih, saj jim je bil izrečen "ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev". Policisti pozivajo vse udeležence nocojšnjega derbija k športnemu navijanju in spoštovanju navodil policistov ter varnostnikov.

Ekipi ne enih ne drugih nimata več možnosti postati slovenski državni prvaki, saj je naslov že oddan nogometašem Celja. Se pa oba najtrofejnejša slovenska kluba borita za drugo mesto.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 8
 • Avatar Leon
  Leon 09:28 12.maj 2024.

  Nesposobnost oblastnikov ,da ukrepajo zoper huliganstvo po vzoru Angležev . Dokler bo kazen za huliganstvo enaka kazni za napačno parkiranje bo splošna nevarnost za ljudi . Ali bodo moral umreti nedolžni, da se oblast premakne ?

 • metod7 20:37 11.maj 2024.

  Se mi pa vseeno zdi lepo, da so jih končno zdignili tudi palicaji. Njihove poškodbe so najbrž zlomljeni nohet ali pa ranjen ponos...

 • nostradamus 19:34 11.maj 2024.

  biti navijac v pravem pomenu je za dolocene navijaske skupine misija nemogoce izgredi izpadi pretepi poskodovanje imovine to naj bi bilo za zgled mladini ???velik del krivde nosijo klubi sami ki organizirajo prevoze in poskrbijo tudi za zejo njihovih navijacev ...prikaži več vse to bi bilo lahko urejeno in organizirano izgrednike bi klubi sami morali postaviti na hladno se pravo odsloviti zaradi parih trpi izgled navijaskih skupin