Šport > Nogomet
60 ogledov

V Parizu dvoboj velikih brez gola

Kevin Trapp, PSG EPA
Veliki derbi med madridskim Realom in pariškim PSG ni prinesel zadetka. Manchester City se je rešil v sodnikovem podaljšku.

V velikem derbiju skupine A na tekmi v Parizu dolgo ni bilo pravih priložnosti, ob koncu prvega polčasa pa je pobudo prevzel Real Madrid, a se je z nekaj zelo dobrimi obrambami izkazal vratar PSG-ja Kevin Trapp.

Nemec je najprej zaustavil vtekajočega Jeséja, nato pa je dvakrat zaustavil tudi poizkusa z glavo Cristiana Ronalda. Še zlasti nevaren je bil strel Portugalca po podaji iz kota, a je Trapp žogo uspel odbiti preko prečke. V 40. minuti je imel beli balet znova lepo priložnost, a nihče od Špancev ni uspel potisniti okroglega usnja v gol, potem ko se je to nekontrolirano odpijalo v petercu domačih. Domači vratar je pred odmorom zaustavil še nevaren strel Brazilca Casemira, ki je poskušal s precejšnje oddaljenosti in precej z desne strani.

Gostitelji so podjetneje začeli drugi polčas, Edinson Cavani je z glavo streljal mimo vrat. Kasneje pravih priložnosti znova dolgo ni bilo, v 72. minuti pa je lepo zamudil Ronaldo. Portugalec je z leve strani v kazenskem prostoru ciljal na dolgo vratnico, a za las žogo poslal mimo gola. V zadnjih sekundah tekme so naposled zagrozili tudi Francozi, a se rezultat ni spremenil.

V skupini A se najverjetneje le za tretje mesto potegujeta švedski Malmö in Šahtar, prvi medsebojni  dvoboj pa se je končal po notah Skandinavcev. Ti so povedli že v 17. minuti. Pa Konate je prodrl po levi strani, podal do Markusa Rosenberga, kapetan pa je zdaj že po svoji stari navadi zadel.

Slovenski dvoboj pripadel Oblaku

Na tekmi v Madridu, kjer je Atletico gostil Astano, sta zaigrala dva slovenska nogometaša, po pričakovanjih pa je zelenico zadovoljnejši zapuščal vratar domačih Jan Oblak. Ta ni imel veliko dela na tekmi proti kazahstanskemu prvaku. Atletico je že v prvem polčasu dosegel dva zadetka, za 1:0 je lepo s peto v gneči pred golom zadel Saúl Ñíguez, v 29. minuti pa je bil iz obrata uspešen še kolumbijski napadalec Jackson Martínez. Zmago colchonerosov je v drugem polčasu potrdil še Óliver Torres, to pa je bil dvajsetletnikov prvi zadetek v Ligi prvakov, za piko na i pa so z avtogolom poskrbeli kar gostje. Branko Ilić je pri poražencih odigral celotno tekmo.

Benfica, nekdanji Oblakov klub, je odlično odprla gostovanje v Istanbulu, že v drugi minuti je žogo preko Fernanda Muslere poslal Nicolás Gaitán. A Turki v 19. minuti izenačili. Selçuk İnan je bil natančen z bele točke, z roko je v kazenskem prostoru igral André Almeida. Za novo veselje domačih navijačev je nato poskrbel nemški reprezentant Lukas Podolski. Igralec, ki je pred to sezono v Galatasaray prišel iz Arsenala, je sprejel dolgo podajo Auréliena Chedjouja in žogo poslal med nogami Júlia Césarja. Rezultat je do zadnjega sodnikovega žvižga ostal nespremenjen.

Kar nekaj časa je znova kazalo na neuspeh angleških klubov, a je Manchester United v drugem polčasu izenačil preko Anthonyja Martiala, prav tako novinec Kevin De Bruyne pa je v 91. minuti prinesel tri točke Manchester Cityju. V skupini D je do zmage na začetku drugega polčasa prišel tudi Belgičev nekdanji klub Wolfsburg.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina A
PSG : Real Madrid  0:0 (0:0)

Malmö : Šahtar  1:0 (1:0)
Rosenberg 17.

Vrstni red: PSG in Real Madrid 7 točk, Malmö 3, Šahtar 0

Skupina B
CSKA: Manchester United  1:1 (1:0)
Doumbia 15.; Martial 65.

Wolfsburg : PSV  2:0 (0:0)
Dost 46., Kruse 57.

Vrstni red: Wolfsburg 6 točk, Manchester United in CSKA 4, PSV 3

Skupina C
Atletico Madrid : Astana  4:0 (2:0)
Ñíguez 23., Martínez 29., Ó. Torres 63., Dedečko 89./ag

Galatasaray : Benfica  2:1 (2:1)
İnan 19./11-m, Podolski 33.; Gaitán 2.

Vrstni red: Atletico Madrid in Benfica 6 točk, Galatasaray 4, Astana 1

Skupina D
Juventus : Borussia (M)  0:0 (0:0)

Manchester City : Sevilla 2:1 (1:1)
Rami 36./ag, De Bruyne 91.; Konopljanka 30.

Vrstni red: Juventus 7 točk, Manchester City 6, Sevilla 3, Borussia (M) 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.