Šport > Nogomet
11 ogledov

V Peruju novi standardi "fair playa"

peru fair play gol piero alva flores Youtube
Gotovo se spomnite poteze Luiza Adriana, ki je v dresu Šahtarja v Ligi prvakov proti Nordsjællandu dosegel gol po tem, ko so njegovi soigralci v duhu "fair playa" vrnili žogo Dancem. V Peruju je napadalec, ki bi se z omenjenim Brazilcem najbrž dobro razumel.

Primer nešportnega vedenja se je zgodil na tekmi perujskega prvenstva med domačo ekipo Cesar Vallejo in gostujočim moštvom Union Comercio.

Pri posredovanju ob koncu tekme je vratar Uniona Juan Flores lovil žogo in se pri tem poškodoval. Ob tem je izpustil okroglo usnje, ki ga je hotel branilec njegove ekipe poslati v avt, da bi zdravniško osebje lahko pomagalo Floresu. A na mesto dogodka je prihitel napadalec domačih Piero Alva in žoga se je znašla v mreži.

Ste se spomnili na Luiza Adriana? Sporna poteza Alve je morda še bolj nezaslišana, saj je Perujec izkoristil očitno poškodbo vratrja, ki pri tem gotovo ni simuliral, saj je njegovo moštvo takrat izgubljalo z 1:2. Končni izid je s svojo "mojstrovino" postavil prav Alva, sicer nekdanji napadalec perujske reprezentance, ki je pred dnevi dopolnil že 34 let.

"Razmišljal sem že o tem, da bi ga močno udaril, potem pa bi zaključil svojo nogometno kariero," je bil po tekmi besen vratar Uniona Flores.

Komentarjev 1
  • JackD 19:38 19.februar 2013.

    Povsem očitna in huda napaka sodnika.Pravilo je namreč, da se igra nemudoma prekine, če je poškodovan vratar. Sodnik pa je tu še dosodil zadetek.