Šport > Nogomet
88 ogledov

V prvem polfinalu povedli Celjani

nogomet Saša Despot
Nogometaši Celja so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije premagali Domžale z 1:0 (0:0). Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Domžalah.

Celjani so na prvi tekmi prišli do lepe popotnice pred povratnim obračunom. V tekmi, ki sicer ni ponudila prav veliko priložnosti, je bil edini strelec nigerijski napadalec Sunny Omoregie.

Prvi polčas je bil precej previden z obeh strani, pravih strelov je bilo malo, priložnosti tudi. Še najbolj nevarno je bilo v 13. minuti, ko je Matej Podlogar pred vrati gostov našel Marka Pajača. Ta je s šestih metrov sprožil, Jure Balkovec pa je dobro posredoval in žogo odbil v kot.

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel večjih priložnosti, v 55. minuti pa so gledalci vendarle videli prvi zadetek. Po levi strani je najprej prodrl Esteves De Sousa in žogo podal v kazenski prostor do Tadeja Vidmajerja. Ta je lepo videl Pajača, ki se je otresel svojega čuvaja Kenana Horića ter podal do samega Sunnyja Omoregieja na sredini peterca. Nigerijec je nato žogo le še potisnil v prazno mrežo.

Domžalčani so bili sicer več pri žogi, Celjani pa konkretnejši. V teh trenutkih so kar nekaj krat prišli do zaključnih strelov, ki pa so bili preslabi za spremembo izida. Spremenil ga ni niti poskus Mihe Blažiča v 81. minuti, ko je po prostem strelu z glavo meril dober meter mimo gola Celja. Dve minuti pozneje je z žogo sam proti vratom Domžal stekel Sunny, a ob koncu slabo zaključil, žogo je le podal v naročje Axla Maravala. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Matic Črnic, ki je z 20 metrov žogo poslal mamo mimo gola.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Zavrč in Maribor. Prva tekma bo na sporedu v četrtek ob 18. uri v Halozah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.