Šport > Nogomet
21 ogledov

V Reki že dišalo po naslovu

Rijeka Profimedias
Rijeka je bila le nekaj minut oddaljena od tega, da Dinamu v hrvaškem prvenstvu pobegne na sedem točk razlike.

Matjaž Kek ostaja neporažen z Rijeko tudi po velikem derbiju z Dinamom. Četa slovenskega stratega je pred domačimi gledalci že bila blizu temu, da po 11-ih letih prekine dominacijo Zagrebčanov v hrvaških državnih prvenstvih.

Gostitelji so bili večji del tekme nevarnejši, v prvem polčasu pa je najlepši priložnosti v njihovih vrstah zamudil slovenski reprezentančni napadalec Roman Bezjak. Enkrat je zgrešil z glavo, v drugo pa je v dvoboju ena na ena želel priti mimo tekmečevega vratarja, a mu je ta rahlo zbil žogo z nog, v nadaljevanju akcije pa je Slovencu najprej spodrsnilo, nato pa je okroglo usnje poslal še nenevarno mimo želenega cilja.

Sredi drugega polčasa pa so Rečani povedli. Po predložku Josipa Mišića je v petercu z glavo streljal od vseh pozabljeni Franko Andrijašević in zadel za 1:0. Dinamo je nato poskušal prevzeti pobudo, a do priložnosti ni prihajal, vse pa je tako kazalo na nove tri točke Rijeke, ki bi si tako najverjetneje že zagotovila svoj prvi državni naslov. A v 86. minuti je Amer Gojak podal v kazenski prostor domačih, kjer si je žogo s prsmi najprej ustavil Hilal Soudani, nato pa jo je s škarjicami zposlal še v mrežo za končnih 1:1. Razlika na lestvici tako ostaja štiri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.