Šport > Nogomet
43 ogledov

Brez zadetka v Rimu, Krhin užalostil Kurtića

Roma Lazio Olimpico
1/20
EPA
Nedeljski rimski derbi je navijače pustil domov brez videnega zadetka, Juventus v gosteh ugnal Hellas Verono (2:1), že v času kosila je "slovenski" spopad med Torinom in Bologno dobila slednja. Inter je na San Siru premagal Sassuolo (1:0).

Rimski derbi med Laziem in Romo je vedno težko pričakovan in napet nogometni dogodek na Apeniskem polotoku. Prva letošnja prvenstvena tekma med starima rivaloma se je končala z zmago 'sinovov volkulje', današnja tekma pa je gledalce pustila nekoliko na cedilu, saj se zadetkov niso mogli veseliti.

Čeprav sta obe ekipi imeli svoje priložnosti, so imeli 'gostujoči nogometaši' (Roma) nekoliko več od igre, a svoje premoči niso in niso mogli kronati z zmagovitim strelom. Vratar Lazia Etrit Berisha je vse strele v okvir svojih vrat zadržal pred golovo črto in s tem Romo prikarjšal približanja vrhu.

Carlos Tevez udaril dvakrat

Razlika med najboljšima klub remiju Rome ostaja nespremenjena. Vodilni Juventus se je nekoliko opekel na gostovanju v Veroni, saj so jim domačini odščipnili dve točki. Remi z 2:2 bi bil morda nekoliko manj boleč, če ne bi nogometaši iz Torina vodili že z dvema zadetkoma prednosti. Za piko na i pa so nogometaši Hellasa izenačujoči zadetek dosegli v četrti minuti sodniškega dodatka.

Tekma se je za juventine sicer začela odlično. Carlos Tevez je že v četrti minuti črno-bele popeljal v vodstvo z natančnim strelom v desni spodnji kot vrat nasportnika. Po dvajsetih minuah tekme je bilo vodstvo Juventusa že dvojno. Znova je udaril argentinski napadalec, ki ga je z imenitno podajo razveselil Paul Pogba.

Izenačili v četrti minuti dodatka

Ob polčasu je bila prednost gostov tako izdatna, a so domači že v sedmi minuti drugega dela pokazali, da še niso vrgli puške v koruzo. Po podajio Romula je skok v kazenskem prostoru Gianluigija Buffona dobil izkušeni Luca Toni in znižal zaostanek. Kljub temu so gostje verjetno že mislili, da so bodo na svoj račun lahko vpisali nove tri točke, ko je globoko v sodniškem dodatku njihovo veselje razblinil rezervist Juanito.

Argentinec je v igro vstopil tri minute pred koncem rednega dela tekme svojo svežino pa je izkoristil ob strelu z glavo po novi imenitni podaji Romula iz prostega strela. Razlika na vrhu tako ostaja sicer zajetnih devet točk, remijev največjih ansprotnikov pa so se najbolj razveselili v Neaplju, kjer so nogometaši Napolija že v soboto premagali Milan.

Krhin od začetka, Kurtić s klopi

Na olimpijskem stadionu v prestolnici Piemonta sta se na prvi nedeljski tekmi pomerila domači Torino, ki ga je januarja okrepil Jasmin Kurtić, in Bologna, za katero nastopa Rene Krhin. "Toro" se bori za mesta, ki vodijo v Evropsko ligo, medtem ko je Bologna v krčevitem boju za obstanek v Serie A.

Kurtić je bil uvrščen med rezerviste, Krhin pa je začel obračun. Precej bolje so srečanje odprli domačini, ki so povedli že v peti minuti. Po predložku Mattea Darmiana z desne je Ciro Immobile z glavo dosegel že svoj 12. prvenstveni zadetek sezone. A vodstvo ni trajalo dolgo. Iz odbitka je že v 11. minuti izenačil Jonathan Cristaldo. Argentinec je v 24. minuti dosegel še svoj drugi gol. Tokrat je imel prste vmes tudi Krhin, saj je domači vratar Daniele Padelli njegov močan strel odbil točno na noge Cristalda, ki mu ni bilo težko zadeti.

Torino je v drugem delu prvega polčasa pritisnil in zadel tudi vratnico, a na odmor so s prednostjo odšli gostje iz Emilie-Romagne. Kurtić se je na začetku nadaljevanja pridružil Krhinu na zelenici. Domači so prevladovali skozi celoten drugi polčas, najbolj nevaren je bil Alessio Cerci, tudi Kurtić je dvakrat poskusil z razdalje. Krhina je v 78. minuti zamenjal Frederik Sørensen. Kljub nezanesljivemu vratarju Gianluci Curciju je Bologna vzdržala za pomembno zmago, s katero se je oddaljila od moštev na samem dnu lestvice. 

Italijanska liga, 23. kolo:

Fiorentina : Atalanta 2:0 (1:0)
Iličić (16), Wolski (86)
RK: Cigarini (81/Atalanta)
Iličić (Fiorentina) je igral do 60. minute.

Udinese : ChievoVerona 3:0 (0:0)
Di Natale (56), Fernandes (74), Agyemang-Badu (86)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je igral od 78. minute.

Napoli : AC Milan 3:1 (1:1)
Inler (11), Higuaín (56, 82); Taarabt (8)
Birse (Milan) ni bilo v ekipi.

Torino : Bologna 1:2 (1:2)
Immobile (5); Cristaldo (11, 24)
Kurtić (Toro) igra od 46. minute, Krhin (Bologna) pa do 78. minute.

Hellas Verona : Juventus 2:2 (0:2)
Toni (52), Juanito (94); Tevez (4, 21)

Lazio : AS Roma 0:0

Livorno : Genoa 0:1 (0:1)
Antonelli (10)

Parma : Catania 0:0

Sampdoria : Cagliari 1:0 (1:0)
Gastaldello (11)

Inter : Sassuolo 1:0 (0:0)
Samuel (48)
Handanović (Inter) je igral celo tekmo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.