Šport > Nogomet
11 ogledov

V soboto v prodajo "nogometne" karte

Tako kot za tekme košarkarske Olimpije se bodo tudi za tekme nogometne reprezent Žurnal24 main
Ob te sobote naprej bodo v prodaji vstopnice za tekme slovenske reprezentance z Italijo, Estonijo in Srbijo v kvalifikacijah za Euro 2012. Ampak pozor: le v paketu za vse tri tekme skupaj.

Slovenska nogometna reprezentanca se je vrnila iz Tirane, kjer je v sredo na prijateljski tekmi z 2:1 premagala Albanijo. Selektor Matjaž Kek pravi, da je na tekmi dobil tisto, kar si je želel, in z optimizmom zre v prihodnji kvalifikacijski tekmi, ki bosta 25. marca v Ljubljani proti Italiji in 29. marca v Belfastu proti Severni Irski. "V Tirani smo dobili večino tistega, kar smo iskali. Predvsem smo zmagali in odigrali težko tekmo, tekmo, ki je nosila tudi tekmovalni naboj, kar je pred nadaljevanjem kvalifikacij zelo pomembno. Dobili smo vpogled v stanje večine kandidatov za nadaljevanje, malo smo osvežili kader, novinci so spoznali soigralce in delo ter filozofijo reprezentance. Na tekmi so bili težki pogoji, kar smo tudi iskali. Zadovoljen sem s tistim, kar sem pogrešal proti Gruziji, torej angažma, motiv, željo, taktično disciplino, nepopustljivost ... A to je bila le priprava in začetek operacije Italija in Severna Irska," je na novinarski konferenci v Ljubljani misli po sredini tekmi strnil Kek.

Slednji je skupaj s sodelavci v sredo nabiral tudi informacije o prihodnjih tekmecih, v prvi vrsti nekdanjih svetovnih prvakih Italijanih, ki se bodo že marca predstavili v Stožicah. "Spremljali smo naše tekmece, imeli ljudi na teh tekmah. Italijani so odigrali zelo dobro tekmo v Dortmundu (proti Nemčiji so remizirali 1:1; op. a.) in so v vzponu, imajo mladost in poletnost ob že vseh znanih kvalitetah italijanskega nogometa," je pojasnil Kek in se obrnil tudi na navijače. "Predvsem se zavedamo, koliko so nam pomagali naši navijači. Prav oni bodo adut na naših domačih tekmah, saj dajejo dodaten motiv, dodatno energijo. Spomnimo še enkrat: v Ljubljano ne prihaja kdor koli, prihajajo Italijani. Poskusili bomo narediti vse, da reprezentanci zagotovimo dobro in mirno pripravo na tekmo. Jaz sem optimist, takšni so tudi fantje, in prepričan sem, da lahko skupaj naredimo še marsikaj," je zaključil Kek.

NZS je za tekmo z Italijo spremenila tudi način prodaje vstopnic. Bržčas bodo slabe volje mnogi, ki so si hoteli ogledati le ta dvoboj, saj bo NZS v prodajo ponudila le pakete. Ti bodo vključevali tekmo z Italijo, Estonijo (2. september v Ljubljani) in Srbijo (11. oktober v Mariboru). Cene za različne kategorije so 50, 65 in 85 evrov. Paketi vstopnic se bodo lahko kupili od sobote od 12. ure dalje na spletni strani nzs.si. "Na NZS smo se odločili, da navijačem tokrat ponudimo vstopnice za vse tri preostale domače kvalifikacijske tekme Slovenije v paketu. To pa zato, da bi malce umirili izjemno povpraševanje po vstopnicah za Italijo, da pomembno nagradimo zvestobo navijačev, ki si bodo lahko s tem nakupom ogledali vse tri tekme, potem je tu varnostni vidik organizacije tekem in nenazadnje tudi ekonomski vidik. Vstopnina je vendarle eden od pomembnejših virov financiranja dejavnosti reprezentance, v prvi vrsti članske, in drugih selekcij ter aktivnosti NZS," je odločitev za paketno prodajo pojasnil generalni sekretar zveze Aleš Zavrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.