Šport > Nogomet
757 ogledov

V zadnjih 20 letih najslabši trenerski začetek pri Barceloni

Xavi Hernandez Epa
Podatek, ki ne bo všeč navijačem Barcelone.

Barcelona se je med sezono odločila za trenersko zamenjavo, nepriljubljenega Nizozemca Ronalda Koemana je zamenjala še ena klubska igralska legenda. Xavi je za mnoge prišel kot rešitelj na stadion Camp Nou, a statistika mu zdaj ne govori v prid.

Katalonski velikan je ob domačem porazu s Cadizom (0:1) zabeležil še drug hud udarec v zadnjem tednu, Barcelono je namreč v Evropski ligi izločil Eintracht Frankfurt, ki je prev tako slavil na kultnem stadionu sredi največjega katalonskega mesta. Nemci so bili boljši s 3:2.

FC Barcelona Po porazu in izpadu Šport Xavi: Zaradi tega od kluba igralci in jaz zahtevamo pojasnilo

Dvoboj s Cadizom je bil za Xavija 30. na klopi Barcelone, po učinku pa je v tem obdobju postal najslabši trener Barce v zadnjih 20 letih. Njegov odstotek zmag na prvih tridesetih dvobojih znaša le 53.33 odstotka, to pomeni, da so njegovi izbranci slavili na 16 tekmah, 14 pa se jih je končalo brez zmagoslavja. Koemanov odstotek je na primer znašal 58.21, slabši izkupiček pa je imel leta 2002 po tridesetih obračunih Carles Rexach, ki je bil pri natanko polovični uspešnosti.

Precej drugače je vse skupaj izgledalo še pred nekaj tedni, ko je Barcelona na Santiago Bernabeu deklasirala Real Madrid s 4:0. Zdaj razlika med obema znaša 15 točk. Real jih je namreč zbral 75, Barcelona 60, toliko pa jih imata tudi tretja Sevilla in četrti Atletico Madrid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.