Šport > Nogomet
7576 ogledov

Xavi: Zaradi tega od kluba igralci in jaz zahtevamo pojasnilo

FC Barcelona Profimedia
Pri katalonskem velikanu nezadovoljni z obiskom na stadionu.

Nogometaši Barcelone so ostali brez uvrstitve v polfinale evropske lige, v četrtfinalu jih je z zmago s 3:2 na njihovem stadionu izločil Eintracht Frankfurt. Trenerja Xavija je po nepričakovanem izpadu iz drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja bolela predvsem zasedenost tribun na stadionu Camp Nou.

Na njem ni bilo pričakovanih 5.000 nemških navijačev, toliko vstopnic je bilo uradno na voljo za gostujoče privržence, ampak se jih je po ocenah zbralo kar okoli 30 tisoč. Eintracht je imel tako sredi Katalonije zelo bučno podporo.

"Pričakoval sem med 70 in 80 tisoč navijačev Barcelone, ampak se to ni zgodilo. Garderoba, se pravi igralci in jaz, zahtevamo pojasnilo s strani kluba, zakaj je prišlo do tega," je bil po porazu nezadovoljen Xavi. "Naš cilj je bi finale tega tekmovanja, zdaj pa smo izpadli že v četrtfinalu. Očitno je, da nam vzdušje na našem stadionu ni pomagalo. V klubu so dejali, da bodo vse skupaj preverili. Videli bomo," je še nadaljevala legenda katalonskega kluba.

Pedri Nov šok Šport Velik udarec za Bacelono Rafael Borré Barcelona Eintracht Liga Evropa Šport Šok v Barceloni, Kampl v polfinalu

"To ni izgledalo kot domača tekma Barcelone, ampak kot dvoboj na nevtralnem terenu, kjer oba tekmeca dobita po polovico vstopnic. Očitno je, da je naš klub, ki je bil gostitelj, tokrat naredil napako," je še nadaljeval Xavi.

"Zaradi tega smo zelo razočarani. Pred tekmo sem v pogovoru z igralci dejal, da je lahko pomoč navijačev tokrat odločilna, nato pa smo prišli na zelenico in tega ni bilo. Na tekmi, ko nam je bilo vzdušje najpomembnejše, smo dobili igranje na povsem razdeljenem stadionu," je še zaključil trener Barcelone.

"To kar se je zgodilo na tribunah, je sramotno in se ne sme več ponoviti. Nismo niti mogli zmagati. Vsi smo razočarani in jezni zaradi poraza, ampak to moramo sprejeti. Vseeno se počutimo ponižani zaradi dogajanja na tribunah. Ukrepali bomo na vse možne načine," pa je dan po tekmi izjavil predsednik Barcelone Joan Laporta.

Eintracht Frankfurt | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice