Šport > Nogomet
378 ogledov

Po podaljških slovo obeh klubov iz Seville, preobrat Barce

Betis Profimedia
Nogometna evropska liga je dobila četrtfinaliste.

Potem ko je bil že pred tem med osem uvrščen Leipzig Kevina Kampla zaradi izključitve iz tekmovanja moskovskega Spartaka, so si četrtfinale priigrali še Atalanta, Braga, Barcelona, Glasgow Rangers, Lyon, West Ham in Eintracht Frankfurt.

Atalanta, pri kateri ne igra Josip Iličić, je prvo tekmo doma dobila s 3:2, na povratni tekmi osmine finala pa je še v gosteh premagala Bayer Leverkusen, in sicer z 1:0, potem ko je v prvi minuti sodniškega dodatka zadel Jeremie Boga.

Braga si je že na prvi tekmi doma priigrala dobro izhodišče, ko je slavila z 2:0, tokrat pa na gostovanju pri Monacu iztržila 1:1. Abel Ruiz je v 20. minuti še otežil delo ekipi iz kneževine, ki je v 90. minuti dosegla le tolažilni zadetek prek Axela Disasija.

Barcelona, ki je na prvi tekmi proti Galatasarayu igrala 0:0, je na vročem gostovanju v Istanbulu pokazala več od domače zasedbe in zmagala z 2:1. Odločilni zadetek je po rezultatsko izenačenem prvem polčasu v 50. minuti dosegel Pierre-Emerick Aubameyang. Domači so sicer povedli, nato je prvi zadetek za Barcelono dosegel Pedri.

Škotski predstavnik Glasgow Rangers je izločil Crveno zvezdo, potem ko je že na prvi tekmi zmagal s 3:0, tako da mu tudi poraz z 1:2 v Beogradu ni škodil.

Lyon se je v četrtfinale prebil prek Porta. Lepo popotnico si je z zmago z 1:0 zagotovil že na Portugalskem, doma pa je igral 1:1, potem ko je že v 13. minuti za domače zadel Moussa Dembele, za goste pa je izenačil Pepe v 27. minuti.

Preostala dvoboja sta morala v podaljšek. West Ham United je zaostanek s prve tekme proti Sevilli izničil v 39. minuti z golom Tomaša Součka. Pozneje si je priigral še kar nekaj priložnosti, a brez uspeha. Udeleženca četrtfinala je tako odločil gol Ukrajinca Andrija Jarmolenka v 112. minuti.

Andrej Jaromolenko | Avtor: Profimedia Profimedia

Eintracht Frankfurt pa je igral proti Betisu. Slednji je močno visel po zaostanku z 1:2 s prve tekme in neodločenem izidu 0:0 vse do 90. minute povratnega obračuna. Takrat pa je Špance v podaljšek zvlekel Borja Iglesias. Ko je že vse kazalo na enajstmetrovk, pa je v 121. minuti za veselje Nemcev poskrbel Martin Hinteregger.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek.

Izidi:

                                                         prve tekme
Bayer Leverkusen - Atalanta          0:1 (0:0)               2:3
Monaco - Braga                      1:1 (0:1)               0:2
Galatasaray - Barcelona             1:2 (1:1)               0:0
Crvena zvezda - Glasgow Rangers     2:1 (1:0)               0:3
Olympique Lyon - Porto              1:1 (1:1)               1:0
West Ham United - Sevilla           2:0 (1:0, 1:0)          0:1
Eintracht Frankfurt - Betis          1:1 (0:1, 0:0)          2:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice