Šport > Nogomet
95 ogledov

Le en Slovenec z zmago

Dejan Petrović Profimedia
Rapid zmagal, Paok in Fenerbahče praznih rok.

Na prvih kvalifikacijskih nogometnih tekmah za preboj v osmino finala v konferenčni ligi se je le dunajski Rapid Dejana Petrovića veselil zmage nad nizozemskim Vitessejem z 2:1. Fenerbahče Mihe Zajca je v Istanbulu klonil proti praški Slavii z 2:3, grški Paok iz Soluna pa je brez Jasmina Kurtića izgubil proti danskemu Midtjyllandu z 0:1.

Dunajčani so sijajno odprli obračun proti Nizozemcem in v uvodnih šestnajstih minutah zabili dva gola. Prvega je po vsega 33 sekundah igre zabil Ferdy Druijf, drugega pa Marco Grull v 16. minuti. Petrović je za Dunajčane igral do 68. minute, gostujoča ekipa pa je znižala zaostanek v 74. minuti prek Loisa Opendaja.

Paok iz Soluna je v Hamletovi deželi klonil z 0:1, edini gol pa je v 20. minuti zabil Joel Andersson. Fenerbahče Zajca, ki je igral do 75. minute, je na domačem igrišču izgubil proti Slaviji. Za gostitelje sta zadela Dimitrios Pelkas (58.) in Ferdi Kadioglu (83.), za goste pa Ibrahim Traore (45.), Oscar Dorley (62.) in Ondrej Lingr (64.).

Gavi Evropska liga Šport Barça do remija doma, poraz Dinama, katastrofa Borussie

Povratne kvalifikacijske tekme za preboj med 16 bodo 24. februarja.

V osmino finala so se že uvrstili Lask Linz, Gent, Roma, Alkmaar, Feyenoord, Koebenhavn, Rennes in Basel.

Termini tekem osmine finala so 10. in 17. marca, četrtfinala 7. in 14. aprila, polfinala 28. aprila in 5. maja, finalna tekma pa bo 25. maja v Tirani.

Rezultati:

Midtjylland - Paok Solun               1:0 (1:0)
Fenerbahče Istanbul - Slavia Praga     2:3 (0:1)
PSV Eindhoven - Maccabi Tel Aviv       1:0 (1:0)
Rapid Dunaj - Vitesse Arnhem           2:1 (2:0)
Celtic Glasgow - Bodö/Glimt            1:3 (0:1)
Leicester City - Randers               4:1 (1:1)
Marseille - Karabah Agdam              3:1 (2:0)
Sparta Praga - Partizan Beograd        0:1 (0:0)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice